Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Experten avslöjar: Kommande månaderna avgör Madeleines och Chris framtid

17 maj, 2024, 18:00 
Situationen kan förändras helt för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.
Annons

Prinsessan Madeleines äventyr i Florida närmar sig sitt slut. I sommar kommer de med all sannolikhet landa i Sverige, redo att börja sitt nya svenska äventyr och anpassa sig till en helt ny vardag med svensk skola och kallare klimat.

Silvias första ord om Madeleines SverigeflyttBrand logo
Silvias första ord om Madeleines Sverigeflytt

Men hur blir det för en familj där den ena sidan vill flytta hem och den andra inte? Det är ingen hemlighet att Chris O'Neill ogillar det rampljus som följer med ett liv i Sverige, något som kan visa sig bli en stor utmaning för familjen.

Annons

– Hon vill flytta hem men det finns ett problem: Chris vill inte flytta tillbaka till Stockholm, han vill inte bo i Sverige, han vill bo i USA eller Storbritannien. Sverige är för litet för honom, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i P1:s Monarkerna.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill lämnar snart Florida för Sverige.Karin Törnblom/TT

Johan T Lindwall: ”Lever isolerat”

Samtidigt har Chris insett att Madeleine vill hem till Sverige.

– Hon lever ett liv i en gyllene bur i Florida, i ett gated community, men hon har inga kompisar, inga väninnor. Familjen är här hemma i Sverige och nu lever hon väldigt isolerat och ett ensamt liv.

Annons

– Hon åker på morgonen till skolan med barnen, lämnar dem, fikar nånstans och kanske träffar någon amerikansk kompis. Sen åker hon hem, fixar på dagen och sen på eftermiddagen åker hon och hämtar barnen igen. Så ser hennes dagar ut.

”Jätteavgörande”

En flytt till Sverige kommer innebära en helt annan exponering, något som Chris O'Neill inte är speciellt förtjust i och det skulle kunna leda till stora problem framöver.

– En lösning kan vara att Chris pendlar, att han har kvar ett boende i USA eller London. Samtidigt blir det konstigt när de har barnen och detta kommer bli jätteavgörande för vad som kommer ske i den här familjen.

Annons

– Han ogillar att vara i Sverige, hatar att gå på Nybrogatan från Hovstallet och upp och få allas blickar på sig. För så är det, alla känner igen honom och tycker att han är en spännande person.

Johan T Lindwall
Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tror det kan bli problem för Chris i Sverige.Johan Jeppsson/TT

Foto: TT

Annons