Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Experten om kungliga storbråket: ”Märtha Louise kommer aldrig ge upp”

08 nov, 2022, 12:27 
Prinsessan Märtha Louise tvingas bort
Kung Harald tvingar bort sin dotter – och Shaman Durek blir norska kungafamiljens svar på Chris O’Neill.
Annons
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Märtha Louise har tvingats bort”

Ett tungt besked från kung Harald och kronprins Haakon. Och en sorgens dag för prinsessan Märtha Louise som tvingas bort från det norska kungahuset med omedelbar verkan.

Men hon lyckades med det viktigaste: Att klamra sig fast vid sin prinsesstitel – guld värt för en norsk kunglighet i Hollywood.

Märtha Louise och Durek Verrett på galamiddag i Oslo. Längst till vänster skymtar kronprinsessan Victoria.

När Svensk Dam når den norska hovexperten Anders Johan StavsengSe og Hør i Oslo är han säker på sin sak: Hela processen har triggats igång av att Shaman Durek snart blir medlem av den norska kungafamiljen.

Annons

Är det bröllopet med Shaman Durek som tvingar bort prinsessan Märtha Louise?

– Ja. Hon säger själv att detta beror på hennes förlovning med Durek Verrett.

Och vilken tror du är anledningen till att hon ändå får behålla sin prinsesstitel?

– Prinsessan Märtha kommer aldrig att ge upp sin prinsesstitel frivilligt. Nu ska hon inte längre använda den i businessammanhang. Det är kanske en kompromiss som hon har gått med på i familjen.

Då gifter sig Märtha Louise och Shaman Durek

Kung Harald går också så långt att han lägger munkavle både på Märtha Louise och på Shaman Durek. De kommer inte att få nämna – eller ens tagga – några andra medlemmar av det norska kungahuset på sina egna sociala medier.

De får inte heller nämna kungafamiljen i de intervjuer som de gör för att göra PR för sig själva och sin verksamhet. Och dit räknas ju i princip allt.

Den superkontroversielle schamanen – snart medlem av norska kungafamiljen.

Shaman Durek blir norska kungafamiljens svar på Chris O’Neill – med den skillnaden att Chris valde bort den prinstitel som Shaman Durek så gärna skulle ha velat ha.

Annons

Nu hoppas kung Harald att den kontroversielle schamanen ska inta samma passiva roll som de tidigare ingifta Erling Lorentzen, Johan Martin Fern och Ari Behn.

Kommer han att klara det?

– Nej, säger Anders Johan Stavseng med eftertryck.

– Vi kommer att få se Durek Verrett i en annan roll än Ferner, Lorentzen och Ari Behn. Schamanen är beroende av PR och framträder i medierna för att tjäna pengar.

Shaman Durek med kronprinsessan Mette-Marit och prins Sverre Magnus. Snart blir de släkt på allvar.

– Det sättet som han använder sig av för att kommunicera med sin ”tribe” eller sina följare – det har vi inte sett tidigare. Han kommer att vara mer synlig än de andra som har gift in i sig i kungafamiljen. Och medierna kommer också att granska honom hårdare.

Annons

Betyder dagens besked från kung Harald att vi nu kommer att få ett datum för Märtha Louises och Shaman Dureks bröllop inom kort?

– Bröllopet kommer sannolikt att stå redan nästan år. Durek har själv sagt att de är i full gång med planeringen. Så ja – nu är det bara att vänta på bröllopsdatumet.

Prinsessan Märtha Louise – snart med vigselringen på fingret.

Foto: TT.

Annons