Experten om spelet bakom bilderna på William & Harry: ”Välkoordinerat”

Den ryktade konflikten mellan William och Harry gick definitivt att skönja under begravningen, menar kroppsspråksexperten.

Slå på ljud

I helgen begravdes prins Philip som gått bort efter 73 år som drottningens make och därmed en av brittiska monarkins viktigaste personer. Det innebar att det var fler kungligheter samlade på samma plats än vad vi har sett på över ett års tid.

Det var en mäktig syn där drottning Elizabeths och prins Philips alla fyra barn tog plats bakom den bil som skulle föra kistan från slottet Windsors entre till kapellet innan ceremonin, och Charles var klart tagen över ögonblicket.

Därefter kom prins Harry och prins William ut. De båda bröderna har inte träffat varandra sedan Harry flyttade till USA med Meghan för att starta sitt nya liv, och historierna om sprickor mellan de båda har avlöst varandra sedan dess. Den stora frågan var hur de skulle uppträda under sitt första möte på mycket lång tid tillsammans.

Experten: William hade övertaget

Kroppsspråksexperten Judi James har anayserat deras möte för tidningen Page Six.

”I ett välkoordinerat men samtidigt förhållandevis naturligt ögonblick kom Harry fram till William och Kate för att slå följde med dem, han gick mellan dem och småpratade med dem båda” säger experten till Page Six.

prins william harry

William och Harry möttes igen för prins Philips begravning.

Adrian Dennis

Men sprickan fanns absolut där, menar James, och alla tecken visar på att det var prins William som hade övertaget.

”Medan William tittade rakt fram och avslöjade noll när det kom till att tillkännage sin bror, visade Harry genom några självtröstande gester att han kände en del undertryckt ängslan”

James menar att han avslöjade sin oro genom att bland annat justera sin kavaj och rulla på axlarna, något som ”kan betyda att personen i fråga försöker stålsätta sig själv och boosta sitt självförtroende” fortsätter James.