Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Expertens gravidtips till Victoria och Sofia inför Nobel

08 dec, 2015, 08:00 
AvJohanna Lejon
Annons
EbbavonSydow
Ebba Kleberg von Sydow på Nobelfesten 2014.

 

Ebba Kleberg von Sydow är programledare för TV4:s Nyhetsmorgon och författare till böckerna “Säker Stil” och “Kungligt snygg”. Hon har dessutom själv har varit på Nobelfesten höggravid.

Bör kronprinsessan och prinsessan Sofia tänka på något särskilt när de nu är gravida och ska klä sig till Nobelfestligheterna?

– Klädkoden frack är inte det enklaste med en gravidmage men gör man det rätt, så kan det bli helt fantastiskt. Men den glittrande midnattsblå Pär Engsheden-klänningen som kronprinsessan bar när hon väntade Estelle är ett lysande exempel. Hög wow-faktor! Där vågade de satsa på en figurnära silhuett som framhäver magen snarare än döljer den – snyggt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Victoria
Kronprinsessans glittrade Pär Engsheden-klänning från 2011.

Vad skulle du helst se Sofia i?

– Ida Sjöstedt har en klänning i vårkollektionen med vit botten, ljusrosa rosor och gröna slingrande blad som är en riktig drömklänning. Med den empireskurna midjan och det rosa bandet i midjan, just över gravidmagen, skulle den vara ljuvligt fin på Sofia.

– En annan favorit från Ida Sjöstedts vårkollektion är klänningen med helt blomsterbroderat liv och vit kjol, även den en perfekt romantisk Nobel-klänning för Sofia.

IdaSjostedt
Klänning från Ida Sjöstedt vår 2016.

Och Victoria?

Annons

– Victorias stylist Tina har ju använt flera klänningar från brittiska Seraphine, och de har en safirblå aftonklänning med en axel som skulle vara klockren. Men på just Nobel ska det ändå vara snäppet mer elegant, inte minst vad gäller materialval. Jag tvivlar på att vi får se en dyrgrip från Elie Saab, eftersom gravidmodellen ju inte är något kronprinsessan kan få jättemycket användning för framöver? Jag skulle gärna se en ljus, krämig färg och glittrande brodyr – kanske en kimonoärm?

Seraphine
Klänning från Seraphine.

Av: Johanna Lejon.

Foto: All Over Press/Stella Pictures.

Annons