Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Exprinsessan Alexandra offrar allt för nye kärleken Martin

03 feb, 2007, 18:16 
Agneta Nisbeth
Prinsessan Alexandra, 42, gifter sig med sin 14 år yngre pojkvän Martin Jørgensen!
Annons
Exprinsessan Alexandra offrar allt för nye kärleken Martin Jørgensen.
Exprinsessan Alexandra offrar allt för nye kärleken Martin Jørgensen.

Bröllopet äger rum den 3 mars och brudklänningen kommer inte att bli vit – men kanske röd, som är bröllopsfärgen i Kina! Alexandra avslöjar att 28-årige Martin gick romantiskt ner på knä.

– När vi nu berättat allt kommer det att bli lättare för oss, säger hon till danska Ekstra-Bladet.

– Joachim är så glad för vår skull.

Prinsessan Alexandra och Martin lärde känna varandra 1999 när ett filmteam från J J Film besökte Schackenborg Slot i Møgeltønder för att göra en dokumentärfilm. 20-årige Martin jobbade som ljudtekniker och kameraman tillsammans med sin pappa, filmproducenten Jacob Jørgensen – och han spanade genast in Alexandra:

-Henne ska jag ha! sa han skämtsamt till sin pappa som kontrade med ett upprört: “Du håller fingrarna borta från henne!”.

Annons

Äktenskapet vacklade

2003 möttes de igen när J J Film spelade in en dokumentär om Alexandra. Prinsessan hade nyss fött lille Felix, men äktenskapet med Joachim vacklade och rykten om otrohet cirkulerade sedan Joachim setts flera sena nätter på nattklubbar.

I september 2004 separerade paret och skilsmässan var ett faktum i april 2005. Snart kunde vi se bilder på Alexandra och Martin hand i hand, och Martin flyttade i Alexandras stora villa på Svanemøllevej 15 i Köpenhamn.

Joachim uppges inte ha några problem med att umgås med Martin; på nyårsafton firade Martin och Alexandra in det nya året tillsammans med Joachim och Marie Cavallier på slottet Amalienborg. Småprinsarna Felix, 4, och Nikolai, 7, trivs jättebra med Martin och det är han som brukar lämna dem på Kreb’s skola och Garnisons Børnehave varje morgon.

Alexandra förlorar prinsesstiteln

Prinsessan Alexandra förlorar de kungliga titlarna men får behålla sin titel grevinna av Frederiksborg, hon är ju trots allt mor till två av Danmarks prinsar. Hon måste börja betala skatt, men hon får behålla sitt apanage. I år får hon 2,3 miljoner svenska kronor, en summa som nu alltså ska beskattas.

Kungafamiljen uppges vara nöjd med Alexandras och Martins beslut. Och bröllopet kommer även öppna för en kommande vigsel mellan prins Joachim och hans franska käresta Marie Cavallier. Kanske redan nu i sommar?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Av Jenny Alexandersson

Foto: All Over Press

Annons