Exprinsessan Tessy kommer till Sverige för Vätternrundan

Tessy och Louis av Luxemburg

Efter en dramatisk skilsmässa från prins Louis kommer nu prinsessan Tessy till Sverige.

Prins Louis av Luxemburg och prinsessan Tessy gifte sig 2006 och fick två söner tillsammans. Men äktenskapet knakade i fogarna och till slut blev det dags att separera, hon flyttade till Storbritannien med barnen medan han stannade hemma i Luxemburg.

Tessy av Luxemburg

Skilsmässan uppmärksammades stort i den brittiska pressen och många hårda ord sades under tiden i domstolen. Stackars Tessy beskrevs då som en goldigger eftersom hon ville ha ett rejält underhåll för sig och barnen. Det hela blev till slut för mycket för domaren som menade att skvallret var ondsint och måste upphöra.

Fick underhåll till slut

Hon fick till slut ett underhåll på drygt 400 000 kronor om året, inte så mycket kanske med tanke på vad det kostar att bo i en stad som London med två snabbt växande grabbar därhemma. Dessutom är exmaken, prins Louis familj, minst sagt stenrik.

Tessy o Louis av Luxemburg

Tessy och Louis av Luxemburg.

Idag är det gamla paret åter goda vänner och umgås så mycket de kan, för barnens skull. Ni ser dem här på bild med sina söner, tagen i Luxemburg så sent som den 10 mars i år. Tessy kommenterade bara med ett ord “Modern family”.

Nu kommer hon till Sverige, för att delta i cykelloppet Vätternrundan. Hon berättar själv om det på Instagram.

– Tränar hårt för ett 10 timmar långt cykellopp i Sverige i juni. Ändå är jag inte en duktig cyklist, svårt dessutom att träna med både barn och arbete. Jag samlar in pengar till Professors without borders som arbetar för bättre utbildning världen runt.

Det har också kommit ett pressmeddelande från Vätternrundan, där man skriver om exprinsessan Tessy de Nassaus deltagande.

– Jag ser fram emot att följa landskapet från cykelsadeln. Mitt mål med loppet är egentligen att fånga upplevelsen. Jag vet ju inte hur kroppen kommer att reagera eftersom jag aldrig har cyklat 30 mil förut, säger hon där.

Det kommer säkert att gå bra för henne, även om hon säger det är tufft att hinna få tid över till träningen. Men Tessy har ju en bakgrund som elitsoldat, vi tror nog hon kommer klara Vätternrundan alldeles galant!

Foto: TT

Läs mer

Trevlig helg önskar storhertigparet från Luxemburg

Storhertigparet av Luxemburgs hälsning från semestern

Lömsk juvelstöld i Luxemburg; Ett insiderbrott