Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjebråk i det belgiska kungahuset

09 jun, 2014, 12:30 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
albert-philippe-paola-ste

Det har tydligen dragit fram en storm i det belgiska kungahuset – mellan exkung Albert och hans son kung Philippe.

Nu är relationen mellan Albert och Philppe isigare än på mycket länge. Den forne kungen ska tala ut i tv under måndagen och tisdagen, något som verkligen inte sker varje dag. Det hela blir ännu mer spännande när man får höra att kung Philippe inte fick reda på nyheten från sin egen pappa utan via tv-kanalen som avslöjade nyheten på ett pressmöte.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
laurent-ste

Prins Laurent låg på sjukhus i koma under ett par dagar.

Annons

Förhållandet mellan far och son har varit frostigt en längre tid, med tanke på Alberts otrohetsaffärer och Delphine Boël som stämt den forne kungen för bevisa han är hennes pappa.För att inte tala om vad som hände när prins Laurent togs in på sjukhus efter ett påstått självmordsförsök. Det forna kungaparet åkte inte hem från sin utlandsresa förrän efter ett par dagar för att hälsa på sonen som låg i koma. Och väl där ska enbart drottningen gått in i sjukdomssalen där deras sjuke son var intagen, det rapporterar i alla fall olika belgiska tidningar.

paola-ste

Drottning Paola.

Sedan skickade drottning Paola ut ett något konstigt pressmeddelande där hon önskade att prins Laurent skulle krya på sig. Läs brevet här›› Och det brevet hade kung Philippe heller inte fått se innan det lades ut till allmänheten. Efter detta sparkade Philippe stabschefen.

philippe-mathilde-barn-ste

Philippe och Mathilde med sina barn – en mycket populär kungafamilj.

Det hela sägs också bottna i en populäritets-kamp mellan far och son. Kung Albert var aldrig speciellt populär, men av någon anledning blev Philippe och hans trevliga hustru drottning Mathilde riktigt poppis hos belgarna trots att det ryktas om republik. Något som uppenbarligen inte gått hem hos pappa.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

 

Annons