Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjefest för Mette-Marit och Haakon på fotbollsplan

09 jun, 2019, 08:00 
Agneta Nisbeth
norska kronprinsfamiljen
Vilken härlig dag de fick tillsammans på fotbollsplan, hela den norska kronprinsfamiljen. Även om det kanske inte gick så bra med tävlandet för dem...
Annons

Det blev till en härlig familjedag på Skaugum för den norska kronprinsfamiljen. Fotbollen samlade både kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit samt deras bägge barn prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus.

Marius Borg

Men vi hittade även kronprinsessan Mette-Marits äldste son Marius Borg på gräsmattan med sin hund i släptåg. Han valde dock att bara titta på, inte delta aktivt i fotbollsmatchen.

Kom inte med flickvännen

Här på bilden ovan ser vi inte Marius på grässlanten med sin flickvän Juliane Snekkestad, utan istället med en av Mette-Marits gamla ungdomskompisar.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hovet har ju tidigare sagt att Marius kärleksliv är en privatsak och han är inte är “kunglig höghet” vilket också innebär att han inte följer med kronprinsparet på deras officiella uppdrag.

Annons
Mette-Marit Ingrid Alexandra

Stämningen var i alla fall på topp när Team Skaugum mötte Asker United i en vänskapsmatch i fotboll på Skaugum stadion för några dagar sedan.

Kronprinsessan var kapten för Team Skaugum, som bestod av kronprinsfamiljen, Astrid S och de tidigare fotbollsproffsen Jan Åge Fjørtoft, Frode Grodås och Ståle Solbakken, berättar hovet på sitt instagramkonto.

Mette-Marit Sverre Magnus

Men det kungliga laget tvingades ändå se sig slagna av de imponerande motståndarna Asker United i en match som slutade med 6-5.

Annons
Haakon Mette-Marit

Den årliga kampen på fotbollsplan är ett samarbete mellan den norska kronprinsfamiljen och Norges Fotbollsförbund. Samtidigt som de gör lite pr för att röra på sig och och ha kul tillsammans talar de för att vinna matchen.

Chockbeskedet kom i höstas

Som vi tidigare berättat om så lider kronprinsessan Mette-Marit av sjukdomen lungfibros och hon har därför tvingats skära ner rejält på sina uppdrag. Hovet förklarade sig på hemsidan:

– Kronprinsessan Mette-Marit har diagnostiserats med en kronisk lungsjukdom som i perioder kan begränsa utövandet av hennes officiella program.

kronprinsfamiljen i Norge på fotboll

Men vi har ändå sett henne ett antal gånger sedan chockbeskedet i höstas, som just denna dag då hon fick vara ute i solen med sin hela familj – en bra kombo av nytta och nöje.

Foto: TT

Annons