Familjekaoset bakom kulisserna på Estelles dop

Kungafamiljen på Estelles dop

Prinsessan Christina visade ingenting utåt. Men bara kvällen innan Estelles dop hade hon upptäckt stölden av flera ovärderliga smycken. Nu berättar Svensk Dam Doku historien om prinsessan Christina och juvelkuppen som skakade om den svenska kungafamiljen.

Det var den 22 maj 2012. Stockholm var försommarvarmt och Slottskyrkan på Kungliga slottet fylld till brädden av förväntansfulla gäster. Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victorias och prins Daniels lilla dotter, skulle döpas, tre månader gammal.

Prinsessan Christina

Prinsessan Christina på prinsessan Estelles dop, 2012.

Kungens närmaste syster, prinsessan Christina, och hennes make Tosse, eller Tord Magnuson som han heter egentligen, fångades på bild då de gick in i den vackra kyrkan. Christina bar en svartvit coiff, mönstrad klänning och en vit figursydd kavaj. Hon log stort. Christina verkade vid gott mod. Hon verkade precis som vanligt. Men bakom kulisserna var allt kaos.

Kvällen innan dopet upptäckte prinsessan Christina att flera värdefulla smycken stulits ur kassaskåpet i bostaden på Slottsbacken, bland annat den vackra tiara som hon burit på Nobelfesten året innan, 2011. Det visar sig senare att en av Christinas och Tords vänner, en 19-årig ung man, ligger bakom stölden. Och än i dag är smyckena försvunna.

I veckans Svensk Dam Doku berättar Svensk Damtidning sanningen om juvelkuppen. Vi berättar historien om stölden som skakade om den svenska kungafamiljen rejält.

Christina

Prinsessan Christina – i tiaran som för alltid är borta.

Här lyssnar du på avsnittet om prinsessan Christina, 19-åringen och juvelkuppen som skakade om den svenska kungafamiljen.

Foto: TT