Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Familjemedlemmen slår tillbaka – klasskamraten är inte prinsessans pojkvän: "De går bara..."

24 feb, 2024, 13:00 
Familjen till den unge mannen som pekats ut som prinsessan Elisabeths pojkvän slår tillbaka.
Annons

Prinsessan Elisabeth har sin framtid utstakad för sig. När pappa kung Philippe lämnar över tronen blir hon drottning – och den första kvinnliga regenten i Belgiens historia.

Blir det med unge Nicholas Odd vid sin sida? Där går uppgifterna isär.

Allt om Belgiens kungahus!Brand logo
Allt om Belgiens kungahus!

Han pekas ut som prinsessans pojkvän

Den var den belgiska tabloidtidningen Het Laatste Nieuws som först rapporterade att Elisabeth har hittat kärleken i England. Elisabeth studerar de på brittiska öarna; precis som sin far har hon blivit inskriven på det extremt prestigefulla universitetet Oxford.

HLN, som tidningen förkortas, pekade ut en ung brittisk man vid namn Nicholas Odd som Elisabeths pojkvän. De ska ha mötts första gången för ungefär tre år sedan, i samband med att det första läsåret drog i gång.

Annons

– Det var i samma studiegrupp och hittade tonen direkt, säger en källa till HLN.

Men nu har vi en dementi – från trovärdigt håll. Manchester Evening News åkte hem till familjen Odds hus i Rochdale för att få en bekräftelse på att sonen Nicholas har en kunglig flickvän. De fick sig en pratstund med en familjemedlem som ville förbli anonym. Enligt henom finns det ingen grund för uppgifterna i HLN.

– Nej, det är inte sant. De går bara i samma skola och studerar tillsammans, säger familjemedlemmen till Manchester Evening News.

– Precis som med alla hans andra klasskompisar, jag kan inte säga mer.

Detta är prinsessan Elisabeth

Belgien har aldrig tidigare haft en drottning vid tronen. Lagen för successionsordningen ändrades 1991 vilket gjorde att Elisabeth blev tronföljare vid födseln 2001. Hon har precis som kronprinsessan Victoria från tidigare år förberetts för sin stora livsuppgift.

Hon brukar följa med sina föräldrar på uppdrag och kungliga evenemang. Hon kunde till exempel synas på kronprins Hussein och prinsessan Rajwas bröllop tidigare i sommar.

Prinsessan Elisabeth
Elisabeth är ung men framstår redan som så naturlig i sin roll!TT
Annons