Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjemedlemmens avslöjande om Silvia – så höll hon sig hemlig som kungens flickvän

26 dec, 2023, 12:00 

Silvia Sommerlath tvingades klä ut sig under tiden som hon dejtade kung Carl Gustaf. Nu berättar familjemedlemmen om den bisarra situationen.

Annons
Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”Brand logo
Kungens vägran i SVT – Silvias försvar: ”Blyghet”

Under julhelgen har mycket fokus riktats mot en mycket speciell person: Nämligen vår fantastiska drottning, som fyllde 80 år den 23 december.

Under den senaste veckan har vi i samband med födelsedagen sett mängder av dokumentärer om Silvias liv både på svensk tv och utomlands.

Bland annat har tyska ZDF släppt dokumentären ”Silvia, Sveriges tyska drottning”.

Drottning Silvia fotograferad under torsdagens mottagning på Stockholm slott med anledning av drottningens kommande 80-årsdag.
Drottningen fyllde 80 år den 23 december.

Avslöjandet om drottning Silvia

I den tyska dokumentären får vi se journalisten Julia Melchior intervjua flera personer om drottningen – däribland prinsessan Sibyllas dotter Désirée von Bohlen und Halbach.

Annons

I programmet berättar Désirée bland annat en rolig historia om hur Silvia tvingades klä ut sig för att inte bli igenkänd bredvid kungen under en skidresa på 1970-talet.

– Vi satt i bilen med Silvia gömd bak i bagageutrymmet. Under filtar, med peruker, med gigantiska solglasögon så att ingen på något sätt skulle känna igen henne, berättar Désirée.

Kungen och Silvia höll relationen hemlig under den första tiden.

Désirée berättar om en situation under resan som kungafamiljen skrattade gott åt och minns väl än idag.

– När vi åkte skidor var det faktiskt ännu trevligare eftersom vi, tack och lov, alla är bra på att åka skidor och dessutom behärskar att åka i djupsnö. Plötsligt var det en hel rad journalister som förföljde oss, men vi åkte in i djupsnön och plötsligt försvann de alla med svordomar och kameror i snön. Vi tänkte: ”Underbart, nu kan vi fortsätta utan dem”.

Annons