Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjen samlad vid Kates sida på sjukhuset – William fångas på bild

19 jan, 2024, 11:00 

Prins William rensar i kalendern för att finnas vid prinsessan Kates sida.

Annons

I onsdags meddelade det brittiska hovet att prinsessan Kate genomfört en omfattande magoperation under tisdagen. Operationen beskrevs som lyckad, men exakt vad det handlar om har inte bekräftats.

Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opereradBrand logo
Hovet bekräftar: Prinsessan Kate opererad

I samband med beskedet meddelade även hovet att Kate kommer att ligga kvar på London Clinic, sjukhuset som hon genomförde operationen på, mellan tio till fjorton dagar.

– Operationen var lyckad, och hon förväntas ligga var på sjukhuset i tio till fjorton dagar innan hon återvänder hem för att fortsätta sitt tillfrisknande, sa hovet i uttalandet.

Annons
London Clinic
Prinsessan Kate ligger inlagd på London Clinic.

Prins William fångas på bild

Kates sjukdomsbesked gör att de kungliga uppdragen får pausas. Det gäller även för prins William, som bestämt sig för att rensa i kalendern för att kunna finnas där för sin hustru.

På torsdagen fångades han på bild när han lämnade sjukhuset i sin Audi E-Tron GT. Minspelet var allvarligt och det var tydligt att William var påverkad av Kates sjukhusvistelse.

– Det är en självklarhet att William prioriterar deras välbefinnande, säger en källa till The Mirror.

Annons

”Kates familj samlad”

Samtidigt försöker William se till så att vardagen pågår som vanligt för barnen prins George, prinsessan Charlotte och prins Louis. Till hjälp har han även Kates föräldrar, Michael och Carole Middleton.

– Kates familj är samlad för att hjälpa till med allt de kan hjälpa till med, säger källan till The Mirror.

Nästa vecka kommer dessutom kung Charles att opereras för en förstorad prostata, ett besked som kom bara några timmar efter Kates magoperation.

Prins William
Prins William fångas på bild när han lämnar London Clinic.

Foto: TT

Annons