Familjen Westlings middag på Gävle slott

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels första dag i Ockelbo avslutades med en middag på Gävle slott. Självklart fanns Daniels föräldrar Olle och Ewa på plats, liksom syster Anna.

– Vilken kväll, utbrast kronprinsessan Victoria på Gävle slotts trappa.

Och det är bara att hålla med. Det var en härligt ljuvlig sommarkväll vi som var där fick uppleva tillsammans med kronprinsessparet. Och som en liten bonus fick alla de som kommit till slottet också höra artisten Andreas Jonsson och hans Körslagetvinnande järvsökör stämma upp i sång.

Landshövning Barbro Holmberg bjöd in på middag.

Även Daniels vänner bjudna

Gästrikebesökets första dag avrundades med en middag hos landshövding Barbro Holmberg på Gävle slott. 55 gäster fick sätta sig till bords och njuta av lokalproducerade läckerheter som Ockelboröra med svamp från bygden, Ockelbokyckling och krispiga rabarber. Bland gästerna fanns naturligtvis Olle och Ewa Westling och Daniels syster Anna med sin käresta Mikael Söderström. Men även flera av Daniels närmaste vänner hade bjudits in till Barbros kalas – till exempel Oscar Hallberg och Patrik och Linda Gummesson.

Gåva till kronprinsessparet

Gävles hockeyhjälte Andreas Dackell dök upp med en Brynäströja i present till Daniel och även Barbro Holmberg hade en gåva till kronprinsessparet – en Gävlebock i design av Gunnar Cyrén.

Trots att Daniel och Victoria farit runt i Ockelbo som två skottspolar hela dagen såg de inte det minsta trötta ut. Och sin vana trogen tog de en liten promenad för att hälsa på dem som kommit för att få en skymt av dem.

– Tänk att de tar sig tid att prata med så många, det är ju fantastiskt, utbrast en dam i vimlet.

Massor av små blombuketter fick de förstås också ta emot. Dagens populäraste blomma? Liljekonvalj förstås, konstigt vore det väl annars…

Av Camilla Spjuth Palve

Foto: Charles Hammarsten

Svensk Damtidnings fotograf Charles Hammarsten och reporter Camilla Spjuth Palve följer kronprinsessan Victorias och prins Daniels resa i Ockelbo och Gävle.

Läs även:

Camilla bloggar Bakom kulisserna från Ockelbo »

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels segertåg i Ockelbo! »

Och hela byn är på benen! »

Svensk Damtidning på plats »

Välkommen hem! »

Se även webb-tv här »