Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjens fina gåva till prinsessan Estelle – nu visar hon upp den för folket

26 apr, 2024, 16:00 
Prinsessan Estelle
PERLA GOW
Prinsessan Estelle har fått en fin gåva från kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Annons

Prinsessan Estelle har hunnit fylla tolv. Tänk så tiden går!

Många noterade nog hur "vuxen" Estelle såg ut på bilderna som dök upp tidigare i veckan, när prinsessan var med pappa prins Daniel på AIK:s match mot Djurgården.

Hör Estelles gulliga ord till Oscar!Brand logo
Hör Estelles gulliga ord till Oscar!

Prinsessan Estelles gåva syns på bilden

Inte nog med att hon är lång för sin ålder – hon klär sig som en fullfjädrad fashionista. I hennes hand såg vi något annat som är ett tydligt tecken på att hon inte är ett litet barn längre.

Annons

En mobiltelefon.

Daniel och kronprinsessan Victoria är moderna föräldrar. Många rynkar fortfarande på ögonbrynen åt att minderåriga går runt med mobiltelefoner, men det är sannerligen regel snarare än undantag. Enligt siffror från Internetstiftelsen har hela 97 procent av landets mellanstadieelever egna mobiltelefoner.

Och forskarna är inte oroliga.

– Det är bra för barn och föräldrar att de kan nå varandra. Vissa barn behöver kunna få tag på sina föräldrar om de är oroliga, säger Malin Alfvén, barn- och föräldrapsykolog till SVT.

Annons

– Man kan inte hindra utvecklingen. De ser sina föräldrar och sina kompisar ha det. Det har blivit diskussion om alla nya saker, om teven, datorn, surfplattan – men det är ju så här den tekniska utvecklingen ser ut.

"Bara en liten stund på kvällen"

Malin understryker dock att föräldrarna bör sätta upp vissa regler kring mobilanvändandet. Annars är det lätt att de små miraklerna blir missbrukade.

– Man kan ta upp det till diskussion vid ett familjeråd, att man exempelvis inte ska använda telefonen i onödan och att man bara sitter en liten stund på kvällen, säger Malin.

Annons