Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Familjens hemliga resa med prins Oscar, 8 – dolts in i det sista

18 apr, 2024, 19:00 
Hemligheten om prins Oscars äventyr med kronprinsessan Victoria har kommit ut.
Annons

Prins Oscar har börjat synas mer i det kungliga rampljuset. I takt med att han blivit äldre, har det blivit lättare för honom att närvara på stora tillställningar som Victoriadagen och den 12 mars var han självklart på plats på Stockholms slott för att fira mamma Victorias namnsdag på inre borggården.

Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!Brand logo
Prins Oscar får blixtsnabb hjälp – se gulliga anledningen bakom!

Det finns också mycket som allmänheten inte nås av. Även om mycket av det kungliga arbetet sker i offentlig regi, har kungafamiljen självklart ett privatliv som resten av det svenska folket lämnas utan någon kunskap om.

Annons

Men så ibland händer det att någon får nys om var kungafamiljen befinner sig och kan dela med sig av detaljer om det som sker bakom kulisserna.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle, prins Oscar och prins Daniel
Kronprinsessfamiljen såg till att lämna Sverige för att hitta på något alldeles extra under påskveckan.Fredrik Sandberg/TT

Hemligheten avslöjad

Som när kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade tagit långledigt under påskveckan, samtidigt som Estelle och Oscar glatt sprang runt med vetskapen om att de hade påsklov, såg familjen till att hitta på något alldeles extra.

Hemma på Haga hade de packat väskorna, tagit sig till Arlanda, satt sig på ett flyg och rest till det något soligare Mallorca. Här njöt de av läckra måltider, trevliga pratstunder och ett väder som så här års inte går att få tag på hemma i Sverige.

Annons

Men allt hade seglat under radarn om det inte vore för en reporter på norska Se och Hör, som hade sett kronprinsessfamiljen dinera på en restaurang vid havet och förtjänstfullt rapporterat om detta.

Birgitta avslöjar samtalet

Mallorca har heller inte brist på sina kungliga kopplingar. Sedan flera år tillbaka är prinsessan Birgitta bosatt på den populära turistön. Här njuter hon av golf, berömmer andra spelares slag och hjälper till att leta efter bortskjutna golfbollar i ruffen.

Annons

När Svensk Damtidning ringde upp Hagasessan så avslöjade hon att hela kronprinsessfamiljen varit och besökt henne. Besöket beskrev hon som otroligt trevligt och hon minns framför allt ett trevligt samtal hon hade med Victoria och barnen.

– Jag hade en väldigt trevlig pratstund med Victoria och barnen. Vi drack något gott också och när jag pratade med dem nu så var de på flygplatsen, sa hon.

Prins Oscar och kronprinsessan Victoria
Prinsessan Birgitta berättar för Svensk Damtidning att hon hade ett trevligt samtal med kronprinsessan Victoria och prins Oscar.Jonas Ekströmer/TT

Foto: TT

Annons