Familjens Rausings sista vilja – efter tragedin med Hans

sista viljan efter hans rausing

Make, pappa, morfar och världskänd vd. Hans Rausing sörjs av många. Nu uttrycker familjen en sista viljan för att hedra hans minne.

Skandalomsusade familjen Rausing är i sorg. Den 30 augusti förlorade de sin kära släkting Hans Rausing, som var son till Tetra Paks grundare Ruben Rausing. Han blev 93 år och somnade in i hemmet i Wadhurst, Storbritannien.

Begravningen ägde rum i stillhet men bara de allra närmaste familjemedlemmarna som gäster. Dock valde man att placera en dödsannons i flera svenska tidningar och i den framgår hur familjen Rausing önskar hedra sin “innerligt älskade” Hans.

Familjen Rausings uppmaning till allmänheten

Istället för att meddela detaljer om begravningsceremonin så vill de starta en insamling till skånska Torekov. Ett samhälle där familjen Rausing har sommarhus. Framförallt är det Sjöräddningssällskapet i Torekov som de sörjande uppmanas tänka på.  Det står också att man ska märka bidragen med orden ”Torekov Framtid”.

Torekov betyder otroligt mycket för alla medlemmar i familjen Rausing. I flera decennier har de tillbringat sina somrar där. Det var även hit de flydde år 2012 när Hans Kristian Rausings fru Eva hittades död i parets hem i London-stadsdelen Belgravia. Både Hans Kristian och Eva hade varit fast i ett allvarligt drogmissbruk under flera år och hustrun avled i en överdos.

Hans Rausing sörjs av hustrun Märta

Hans Rausing sörjs av hustrun Märit Rausing, sina barn och barnbarn. Han dog bara bara några veckor före barnbarnet Lucys stora bröllop på den engelska landsbygden. Läs mer om det här!

”Hans Rausing hade en oerhörd drivkraft och in i det sista ett engagemang för företagande och entreprenörskap både i Sverige och globalt. Det är vi stolta över, men främst kommer vi naturligtvis alltid ha med oss varma minnen av honom som en kärleksfull far”, skriver barnen Lisbet, Sigrid och Hans Kristian Rausing i ett gemensamt uttalande.

Foto: TT