Familjens sista vilja för Ari Behn

Familjens sista vilja för Ari Behn

Familjen vill att alla ska få möjlighet att säga adjö till Ari Behn. Därför ligger det en kondoleansbok i Oslo domkyrka och begravningen kommer att direktsändas.
Ari Behn är död – blev 47 år gammal
Slå på ljud

Ari Behns död chockade alla. Endast 47 år gammal tog han sitt liv, tre år efter skilsmässan från prinsessan Märtha Louise. Ari och Märtha Louise fick tre döttrar tillsammans som nu står utan sin älskade pappa. Den norska kungafamiljen delade med sig av sorgen i ett pressmeddelande och Aris mor, Marianne Behn, skrev en hälsning till sin avlidne son på Instagram.

“Min kära älskade Mikis. Det var inte mörkret som tog dig, det var ljuset som gick dig till mötes.”

Ari Behn

I Ari Behns hemby Moss hölls ett fackeltåg den 29 december och mängder av ljus och blommor lämnades för att hedra honom.

Ari Behn förs till den sista vilan i Oslo Domkyrka fredagen den 3 januari och begravningen kommer att direktsändas i norska NRK.

– Familjens önskan har varit att alla som vill säga adjö till Ari ska få möjlighet till det, säger familjens talesperson Geir Håkonsund.

Ari Behn begravs den 3 januari

Under nyårsaftonen las även en kondoleansbok ut i Oslo domkyrka, för att alla som kanske inte har möjlighet att delta i begravningen ska kunna ge Ari en sista hälsning. Stödet från allmänheten har betytt mycket för Ari Behns familj och de tackade för det i ett uttalande i VG.

– Det värmer att se att Ari har betytt så mycket för så många, sa familjen då.

Foto: TT