Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fängelse väntar nu prinsessans Cristinas make

13 jun, 2018, 09:40 
Agneta Nisbeth
Nu blir prinsessan Cristina ensam om att ta hand om parets barn sedan maken Iñaki Urdangarin fått sin fängelsedom.
Annons

Nu har domen fallit efter överklagandet. Iñaki Urdangarin får fängelse under 5 år och 10 månader. Det har Spaniens högsta domstol precis beslutat, skriver New York Times. Redan i februari förra året kom den första domen mot Iñaki som då fick 6 års fängelse. En dom han då överklagade.

På nya bilder som paparazzifotografer tagit på prinsessan Cristinas make, Iñaki Urdangarin, ser man att den forne handbollsspelaren är blott en skugga av sitt forna atletiska jag. Men så har hans agerande också dragit en mörk skugga över det spanska kungahuset.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prinsessan Christina och Iñaki Urdangarin.
Prinsessan Christina och Iñaki Urdangarin.

Ett tag såg det till och med ut som kung Felipes syster prinsessan Cristina också skulle hamna bakom lås och bom, så blev dock inte fallet. Hon klarade sig med att betala böter på 2,6 miljoner svenska kronor för sin inblandning i makens skumma affärer, en summa som nu halverades efter parets överklagan.

Men kungen skar ändå av den officiella kontakten med sin skandaldrabbade syster och tog bort hennes titel hertiginnan av Palma de Mallorca. Nu ryktas det också om att prinsessan Cristinas och Iñakis äktenskap är på upphällningen efter skandalen. Vi har säkert anledning att återkomma  i ämnet.

Här nedan kan ni se ett spanskt nyhetsinslag om prinsessan Cristina och hennes make:

Foto: Stella Pictures

Annons