Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fantastiska beskedet till Sofia – efter gravidlyckan

20 aug, 2021, 10:00 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
Prinsessan Sofia blir gudmor åt syster Lina Hellqvists barn

Det råder gravidglädje i familjen Hellqvist. Sofias syster Lina väntar sitt första barn och Svensk Damtidning kan avslöja att Lina har bett sin mellansyster om en riktig hederstjänst.

Annons
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

Prins Julian kommer att få en jämnårig kusin! Under torsdagen kunde Svensk Damtidning berätta att prinsessan Sofias syster, Lina Hellqvist, ska bli mamma. Hon väntar sitt första barn tillsammans med kärleken Mattias Wikström.

– Det stämmer. Lina Hellqvist och hennes sambo Mattias Wikström väntar barn och paret är väldigt glada för det, säger PR-drottningen Christina Saliba, som arbetat med Lina i flera år.

Dessutom erfar Svensk Damtidning att Lina har frågat prinsessan Sofia om hon vill bli gudmor till barnet. Ett riktigt hedersuppdrag, förstås. Lina är ju själv fadder till prins Alexander och satt på en av hedersplatserna under dopet i Drottningholms slottskyrka, för fem år sedan.

Lina Hellqvist är gudmor till prins Alexander

Så lever blivande mamman Lina Hellqvist och kärleken Mattias

Lina Hellqvist är 39 år och arbetar med strategiska partnerskap på Insamlingsstiftelsen Project Playground, där prinsessan Sofia numera är hedersordförande i styrelsen.

Annons

Den blivande pappan Mattias Wikström är 47, och IT- och säkerhetschef på Advokatfirman Cederquist i Stockholm. Paret bor i Järfälla utanför Stockholm.

Vilken lycka för hela familjen Hellqvist och Lina är i trygga händer med prinsessan Sofia som gudmor. Hon har tre småprinsar och kan komma med trygga råd när det kommer till den, nervösa, tiden som nybliven förälder.

Foto: TT, SVT

Annons