Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fantastiska sommarbilder på den nederländska kungafamiljen

24 jul, 2019, 09:00 
Agneta Nisbeth
holländska kungafamiljen
Kung Willem-Alexanders och drottning Máximas tre döttrar har verkligen vuxit sedan vi såg dem sist. Nu är kronprinsessan Catharina Amalia längre än sin mamma!
Annons

Nu stundar sommarlov för den nederländska kungafamiljen. Och enligt tradition ställde Máxima, Willem-Alexander och barnen upp för en officiell fotografering strax innan ledigheten.

Familjen fotograferades framför slottet

På bilderna ser vi kung Willem-Alexander och drottning Máxima och de tre barnen, kronprinsessan Catharina-Amalia, prinsessan Alexia och prinsessan Ariane, framför sitt nyrenoverade slott Huis Ten Bosch i Haag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Willem-Alexander Maxima barnen tt

Som vi tidigare har berättat har familjen precis fått flytta in på slottet efter en omfattande renovering som startade redan 2014.

Annons

Bodde på slottet som ung

Kung Willem-Alexander bodde i slottet när han var ung med sin mamma Beatrix, pappa Claus och bröderna Constantijn och framlidne Johan Friso.

Hollands kungafamilj framför slottet

Nu har det pampiga hemmet fått en efterlängtad ansiktslyftning efter att ha levt kvar i 70-talet med sina murriga tapeter och omoderna och opraktiska rum.

Växt en del sedan sist

Och visst har kungaparets tre döttrar växt en hel del sedan sist. Kronprinsessan Amalia är nästan längre än mamma Máxima!

Annons
Maxima Amalia

Catharina-Amalia som fyller 16 år i december är också landets nästa regent, men just nu går hon i skolan Christelijk Gymnasium Sorghvliet i Haag. Hennes två år yngre syster prinsessan Alexia går i samma skola i Haag och när hon är ledig älskar Alexia att rida och spela hockey.

Amalia alexia ariane

Familjens yngsta dotter den 12-åriga prinsessan Ariane – på bilden ovan till vänster i en rödprickig klänning – går på skolan Bloemcamp i Wassenaar enligt det nederländska hovets hemsida. Hon gillar att teckna och spela piano på sin fritid.

Förra året var tufft för drottning Máxima

Förra året var lite extra tufft för drottning Máxima när hon plötsligt drabbades av en familjetragedi. Hennes syster Inés Zorreguieta avled endast 33 år gammal. Tidningarna i Argentina berättade att Inés hade hittats död i sitt hem i Buenos Aires efter att ha tagit sitt liv.

Foto: TT

Annons