Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Felaktiga uppgiften om prins Oscar fick Victoria att rasa

16 sep, 2020, 06:00 
Ellen Myrgård Lindén
felaktiga uppgiften om prins oscar
I samband med att prins Oscar föddes fick en felaktig uppgift fäste på internet. Men hovet agerade blixtsnabbt!
Annons
10 år senare: Så ser Victorias brudnäbbar ut i dag!Brand logo
10 år senare: Så ser Victorias brudnäbbar ut i dag!

Den 2 mars, år 2016, föddes Victorias och Daniels efterlängtade son, Oscar Carl Olof. Hela svenska folket gladde sig å kronprinsessparets vägnar och man ville veta allt om den nyfödde lillprinsen. Och det fanns förstås ett särskilt sug efter den allra första bilden.

Men förloppet att få visa upp Oscar, för allra första gången, gick inte riktigt som Victoria och Daniel hade tänkt sig. Innan hovet hade hunnit gå ut med en officiell bild på den lilla prinsen hade nämligen ett annat bebisfoto fått spridning på internet.

Det var inte prins Oscar på bilden

På ett fejkkonto, med prinsessan Madeleines namn, kunde man se hur en nyfödd bebis låg i vad som (påståddes vara) Haga slott. En uppgift som sedan visade sig var helt felaktig. Gratulationerna i kommentarsfältet var många och det var till och med några internationella sajter, med kunglig nisch, som använde sig av bilden för att berätta att Sveriges kronprinsesspar hade fått en son.

Som tur var reagerade hovet direkt och när tidningen Expressen frågade huruvida pojken på bilden var prins Oscar eller inte var svaret rakt och tydligt.

– Nej, det stämmer inte, sa Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Och några dagar sedan gjorde hovet slag i saken och publicerade en riktig bild på prins Oscar – till svenska folkets stora glädje.

första bilden på prins oscar år 2016
Här är den riktiga bilden på en nyfödd prins Oscar. Här är han bara fem dagar gammal! Visst liknar han storasyster Estelle?
Annons