Felaktigt dödsbud skakar brittiska kungafamiljen

Hertiginnan Kate och prins William

Brittiska kungafamiljen skakas av en tragedi. En kropp har hittats i sjön vid Kate och Williams hem Kensington Palace. Den dramatiska händelsen har också orsakat en skandal – ett felaktigt dödsbud uppges ha lämnats. Dödsfallet är nu ett mysterium som polisen håller på att utreda.
Slå på ljud

Prins William och hertiginnan Kate fick läsa något fasansfullt i morgontidningarna.

En kropp hittades i en sjö framför det kungliga residenset Kensington Palace där hertigparet bor med sina barn, skriver Daily Mail. Dödsfallet är ett mysterium, som polisen nu utreder.

Will och Kate skakas av felaktigt dödsbud

Den döde misstänktes först vara Endellion Lycett Green som bor i området och hade varit försvunnen i en vecka. Det hela gick så långt att polisen, enligt tidningen Daily Mail uppgiftslämnare, lämnade ett felaktigt dödsbud till konstnärens familj. Men en vecka senare hittades kvinnan – vid liv.

Polisens misstag har blivit till en skandal i England. Och så klart är Endellion Lycett Greens familj i chock, även efter det glädjande beskedet om att hon är vid liv.

– Min syster Endellion lever, trygg och frisk. Tack till alla för det stöd och den kärlek ni visade för Delli och hennes familj, ska Endellions bror John Lycett Green ha sagt till vänner, enligt Daily Mail.

Hertiginnan Kate och Prins William

Kate och William vid Kensington Palace.

Kopplingar till brittiska kungafamiljen

Konstnären som varit försvunnen har även hon kunglig koppling. Endellion Lycett Green är barnbarn till poeten John Betjeman, som var prinsessan Margaretas absoluta favoritpoet.

Men mysteriet med den döda är långtifrån löst, en utredning pågår kring att fastställa kvinnans identitet. Polisen har fortfarande inte lyckats identifiera kroppen och inga uppdateringar har skett.

Kensington Palace,

Kensington Palace

Den tragiska nyheten har skakat Will och Kate som bor på residenset.

Slottet ligger i Kensington Garden i  området Chelsea i London. Prinsessan Diana och prins Charles bosatte sig där 1981 efter deras giftermål. I dag bor prinsparet William och Kate med sina barn: prins George, Louis och prinsessan Charlotte.

Foto: TT