Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Felipe och Letizia firade fem år som kung och drottning

25 jun, 2019, 08:00 
Agneta Nisbeth
Letizia Felipe Sofia Leonor
Samma år som Felipe och Letizia firar fem år på tronen har den gamla kungen Juan Carlos gått i pension på riktigt. Han lyste därför med sin frånvaro när kungaparet firade sin femte årsdag som kung och drottning.
Annons

Det blev lite av en familjefest när kung Felipe och drottning Letizia firade att de varit Spaniens kungapar i fem år. De firade tillsammans med deras döttrar kronprinsessan Leonor i rödmönstrad klänning och prinsessan Sofia i vitt.

Positivt inställda

Den senaste tiden verkar det som spansk press blivit mycket mer positivt inställda till det nya kungaparet, speciellt till drottning Letizia. Hon hyllas allt mer, och i gengäld verkar även hon må betydligt bättre än tidigare. Denna dag var hon verkligen superelegant i sin ljusblå klänning, enkel i sin skärning men ändå så otroligt flott. Till och med brittiska tidningar börjar nu uppmärksamma den spanska drottningen. De menar framförallt att Letizia blivit så majestätiskt elegant den senaste tiden, som hon funnit sig själv i rollen som landets drottning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
letizia Felipe
spanska kungaparet med barnen
Annons

Umgicks med drottning Elizabeth

Att britterna fått upp ögonen för drottningen beror även på att hon ju nyligen umgicks nära med den brittiska kungafamiljen. Häromveckan var ju både Felipe och Letizia på plats under det traditionsbundna eventet Garter Day i Windsor tillsamman med drottning Elizabeth och resten av den brittiska kungafamiljen.

Leonor skolas in i rollen

Under firandet av kungaparets stora dag tig dessutom landets kronprinsessan Leonor en större plats än tidigare. Visserligen är Leonor bara 13 år, hon fyller 14 i oktober, men nu börjar hon också skolas in i rollen som framtida regent. Hon kommer i fritiden att få följa med sin mor och far på allt fler olika uppdrag.

Annons

Tidigare har de bägge systrarna oftast klätts i samma klänningar, så att de lite kom att likna tvillingar. Men nu klär de sig olika, som denna dag i Madrid där prinsessan Sofia bar en vit klänning med en rosett i midjan.

Kronprinsessan Leonor.
Kronprinsessan Leonor.
Leonor och Sofia

Under dagens ceremoni fick systrarna också chansen att visa hur artiga och väluppfostrade de är, kronprinsessan Leonor och prinsessan Sofia hjälpte en äldre dam upp på och från ett podium när hon skulle ta emot ett pris av pappa kungen.

Foto TT

Annons