Felix Herngren i skandalmiddag med prins Daniel – vägrar svara på frågor

Prins Daniel och Felix Herngren

Felix Herngren har haft en hemlig middag med prins Daniel – en kontroversiell sådan.

Felix Herngren har skapat några av svensk humorhistorias mest odödliga karaktärer. Papi Raul, Dan Bäckman och Alex i Solsidan har fått oss att skratta, samtidigt som de också gjort upphovsmannen både rik och mäktig.

Den här makten har Felix använt till att skapa ett elitsällskap – ett slags exklusiv herrklubb som har sin bar på Operakällaren i Stockholm.

Felix Herngren på kontroversiell middag med prins Daniel

Prins Daniel och Felix Herngren

Tänk att prins Daniel och Felix Herngren är kompisar!

Expressen har skrivit festkvällarna. Det är Felix som står för notan och bara manliga gäster är inbjudna. Bland de som besökt lunchen återfinns Leif GW Persson, bröderna Schulman, Fredrik Lindström, Kristian Luuk och – överraskande nog – prins Daniel.

– Det brukar verkligen vara jättetrevligt och supergeneröst. En del brukar knoppa av efter att de ätit men lunchen brukar absolut övergå i middag och så vidare, har Calle Schulman berättat för Expressen.

Just att det bara är herrar som är inbjudna har väckt reaktioner. Vissa tycker att det är en förlegad företeelse – andra ser det som en charmig blinkning till en svunnen tid.

Felix vägrade själv att uttala sig om tillställningarna när Expressen ställde frågan.

"Han är väldigt generös"

Luncherna brukar vara överdådiga. Det serveras kaviar, hummer och vin.

– Det är påtagligt generöst. Det kan inte vara gratis om jag säger så. Jag är gammal och trött så jag brukar gå hem när jag har ätit färdigt men de andra brukar hålla på till någon gång efter midnatt. Men de är ju betydligt yngre än jag, har Leif GW berättat för Expressen.

– Jag är förtjust i Felix, han är väldigt generös och han har en väldigt trevlig jullunch. Det är en jullunch med ett traditionellt julbord och det är en utmärkt tillställning.

Felix Herngren har tre barn från sitt först äktenskap med Jenny Myrberg, och med Clara har han fått tre till. Räknar man in bonussonen från Claras tidigare äktenskap blir det sju barn, fullt hus i våningen på Östermalm med andra ord! Familjesituationen har inspirerat till tv-serien “Bonusfamiljen” som delvis bygger på Felix och Claras verkliga liv.

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom

LÄS MER: Hovets hemliga plan! Det sker när Victoria blir drottning

LÄS MER: Kika in! Victoria och Daniels lyxrenoveringar på Haga slott