Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fem klädbyten för Kate under juldagen

08 dec, 2011, 08:02 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

I år blir det första gången som hertiginnan Kate och prins William får fira jul tillsammans med sin nya familj på deras allra hemtrevligaste slott, Sandringham. Men det blir en tung väska hon måste packa innan avresan…

Skönt att slippa hasta mellan två familjer förstås, men särskilt lugnt blir det inte. Även en privat kunglig jul måste följa etiketten och den kungliga etikettsexperten Jean Broke-Smith har räknat ut att Kate måste byta om fem gånger enbart på juldagen hemma hos drottning Elizabeth!

Annons

Nya kläder

– Hon får absolut inte bära samma kläder vid två tillfällen den dagen, säger Jean. Till frukost ska hon vara snyggt och enkelt klädd. Morgongudstjänsten efteråt kräver en elegant klänning eller dräkt med hatt till. Till lunchen på slottet ska hon ha bytt om till en annan klänning och tidig eftermiddag är det dags för drinkar, vilket innebär cocktailklänning.

Inte för urringat

Julmiddagens klädkod är frack, hellång klänning för kvinnorna. Puh! Det låter stressigt, men Jean Broke-Smith vill gärna ge Kate ett ord på vägen:

– Den gyllene regeln är att hon aldrig ska bära något för kort, inte för slitsat eller urringat och inget som kan anses pråligt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons