Fem kungligheters privata rum avslöjade

Kungligheterna jobbar hemifrån.

Det är många som tvingas jobba hemifrån i dessa tider. Kungligheter är ofta inga undantag – och det innebär att vi fått se många bilder inifrån kungliga hem på sistone. Här är fem intressanta inblickar.


Slå på ljud

Coronaviruskrisen har inneburit att många människor runtom i världen tvingas jobba hemifrån. Det blir nämligen lättare att stävja virusets framfart om många håller sig hemma.

Många kungligheter har följt myndigheternas rekommendationer och stannat hemma. Men jobbet fortsätter ju ändå. Och de blåblodigas arbeten innehåller många offentliga komponenter – att synas och sprida information är en del av jobbet. Det har inneburit att vi fått se många intressanta inblickar från kungliga hem under den senaste tiden. Här är fem exempel:

1. Kung Felipe och drottning Letizia av Spanien

Det spanska kungaparet har skött sina sysslor hemifrån palatset Zarzuela i Madrid. På bilder från hemmakontoret syns dignande bokhyllor, en jordglob – och familjefoton.

Det spanska kungaparets hemmakontor – ståtligt värre!

Det spanska kungaparets hemmakontor – ståtligt värre!

2. Drottning Maxima av Nederländerna

Maximas arbetsplats är hemma i palatset Huis ten Bosch i Haag. Och det är en luftig och ljus hörnplats hon installerat sig i. Ser mysigt ut! Och kolla in de fina tapeterna med palmer.

Palatset i Haag har fina tapeter med tropiskt motiv.

Palatset i Haag har fina tapeter med tropiskt motiv.

3. Kronprins Haakon och Mette-Marit av Norge

Norska kronprinsparet jobbar ifrån residenset Skaugum strax utanför Oslo. De har fin utsikt över landsbygd och vattendrag. På sitt arbetsbord har de fått plats med många familjefoton. Lägg märke till bröllopsfotot till vänster i bilden!

Haakon och Mette-Marit stannar hemma på Skaugum.

Haakon och Mette-Marit stannar hemma på Skaugum.

4. Prins Charles och Camilla av Storbritannien

En bild från Camillas hemmakontor i residenset Birkhall i Skottland som nyligen publicerades innehöll så många detaljer att vi knappt vet var vi ska börja. Kolla in Harry Potter-böckerna, skräphögen på golvet, och alla foton på nära och kära!

Det finns många detaljer att titta närmre på i Camillas bild.

Det finns många detaljer att titta närmre på i Camillas bild.

5. Kung Carl XVI Gustaf

Kungen och drottningen isolerar sig på Stenhammar tillsammans med prinsessan Birgitta. Kungen har tagit flera videomöten från hemmet – och skickat en påskvideo tillsammans med drottningen. I bakgrunden syns en vit häst-statyett och en fin tavla.

Kungen arbetar flitigt i sitt hemmakontor.

Kungen arbetar flitigt i sitt hemmakontor.

Foto: TT