Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fergie om Diana: "Hon var den fräckaste människa jag kände"

22 feb, 2019, 09:30 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Kate och Meghan synas med lupp och hela världen intresserar sig för varje steg de tar. Men de var inte först. People Magazine har nu en hel bilaga med historien om svägerskorna Fergie och Diana, som media ville framställa som rivaler men i själva verket var vänner i vått och torrt.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Diana och Fergie

Inte rivaler

Diana och Fergie

På 1980-talet fängslade dessa två svägerskor kungliga tv-tittare i Europa och alla tidningsläsare i hela världen som ville veta allt om dem. Men bakom de intriganta dokumentärerna och svarta rubrikerna, som framställde Fergie och Diana som rivaler, var kvinnorna i själva verket mycket goda vänner.

Sarah Ferguson kände prinsessan Diana innan hon gifte sig med prins Andrew. Här ovan på bilden syns de 1982 på en polo match. Diana är gravid med prins William.

Diana gifte sig med prins Charles 1981. Fergie äktade sin prins Andrew 1986. Svägerskorna var som lång- och lerhalm. De delade samma humor och älskade practical jokes. Enligt People-magazine gillade dessa kvinnor att röra till det ordentligt i den kungliga ljumma grytan.

Annons

Satt i baren

Kvällen innan Sarahs och Andrews bröllop i juli 1986 klädde Fergie och Diana ut sig till två poliser och planerade att “partykrascha” prins Andrews svensexa. Men det blev aldrig av. I stället hamnade de två väninnorna på den tjusiga Londonklubben Annabel’s, där de satt i baren tills säkerhetsvakterna fick nys om det hela.

Med Diana i knät

Rojalister anade oråd. Skulle dessa två 20-åringar förstöra kungahusets goda rykte totalt? Att som prinshustrur (en blivande) sitta ute på en bar och på nattkröken sågs inte med blida ögon. Och när Fergie och Diana satt i varandras knä på Royal Ascot fick inte bara hovfolket hicka utan även gemene man.

“Det uppträdandet är början till slutet för kungafamiljen,’’ skrev brittiska författaren Penny Junor.

Annons

Skilde sig samma år

Och kvinnorna fortsatte stötta varandra. Fergie och Diana skilde sig samma år. 1996 hade rubriksättarna på brittiska tidningarna mycket att göra. Oj, vad drottningen måste ha det jobbigt. Tänk två skilsmässor under samma slottstak. Inte bra för den kungliga imagen. Vi vet alla hur det gick. År 1997 dog Diana i en dramatisk biljakt i en tunnel i Paris. I dag är Sarah och prins Andrew fortfarande så nära varandra att hon till och med bor hemma hos honom i vackra vita Park Lodge på slottet Windsors ägor. Det återstår att se hur vänskapen och livet blir för Meghan och Kate. Inte lika dramatiskt hoppas vi!

Foto: TT

Läs mer

Annons