Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fergie portad från drottningens jul – igen: ”Jag ser mina barn på tv”

27 nov, 2018, 20:00 
Stackars Fergie. För 22:a året tvingas hon fira utan sina barn: ”I jul får jag titta på tv för att se hur mina flickor har det”.
Annons

Fergie är tillbaka, och hon är lika härligt galet oförutsägbar som för 30 år sedan, när hon första gången yrde in i den brittiska kungafamiljen.

Skandalerna har varit många för hertiginnan av York, eller Fergie som hon oftast kallas.
Ibland sätter hon krokben för sig själv. Det har varit många skandaler.

– Ja sån är jag. Och det får mig alltid att hamna i trubbel, säger hon utan omsvep till Daily Mail som träffat henne för en lång intervju.

Hon är fortfarande hertiginna av York, men inte längre Her Royal Highness, den guldkanten försvann i skilsmässan. Och man kan vara säker på att hon sätter sprätt på vartenda kungligt kalas. Som senast på dottern Eugenies bröllop när hon väste:

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Nu orkar jag inte hålla in magen längre!

Sarah Ferguson (”Fergie”) anländer till dottern Eugenies bröllop, klädd i en grön klänning.
Fergie berättar också storyn om klänningen hon hade på Eugenius bröllop. Hon hade bestämt sig för vintageväskan hon ärvt av mamma Susan – och det var samma väska som Susan bar när Fergie gifte sig med prins Andrew. Entrékortet låg kvar och det var grönt, så grön klänning fick det bli!
Fergie är inne i värmen igen. Här på Royal Ascot tillsammans med sin före detta svärmor drottning Elizabeth.
Inne i värmen igen. Här på Royal Ascot tillsammans med före detta svärmor drottning Elizabeth.
Annons

Trots alla gamla skandaler verkar Fergie delvis ha blivit tagen till nåder igen. De tre senaste somrarna har hon blivit bjuden till drottningen på Balmoral. Hon får mingla med Her Majesty på Royal Ascot och dricka te med henne på Windsor. Och på prinsessan Eugenies bröllopsbilder står Fergie bredvid ”svärfar” prins Philip, något han inte har tolererat på 25 år.

Fergie bor sedan flera år hos prins Andrew i Royal Lodge på slottet Windsors ägor.
Fergie är särbo (eller möjligen sambo) med prins Andrew i hans stora hem Royal Lodge på slottet Windsors ägor.

Men det finns en gräns och den går vid den kungliga storjulen på slottet Sandringham. Dit är Fergie inte välkommen, trots uppgifterna om att Meghans mamma ska få komma. Så Fergie tvingas fira jul utan Beatrice och Eugenie, för 22:a året i rad. I stället sitter hon ensam hemma – och ser dem på tv:

Annons

– Jag tittar på Ben Hur och sen på nyheterna för att se hur flickorna har det, säger hon till Daily Mail och fortsätter tappert:

– Men jag vet att Hennes Majestät avgudar mina barn, så jag är glad att dela med mig.

Fergie med sina döttrar, prinsessan Beatrice, 30, och prinsessan Eugenie, 28.

Som ni hör är hon ändå mer diplomatisk än förr om åren, särskilt när hon får frågor om prins Andrew. Det går ju inte riktigt att bli klok på deras relation, de beter sig som ett äkta par, de bor ihop i Royal Lodge och hon plockar obesvärat på hans kavajslag framför fotografernas kameror. Trots att det gått 26 år sedan äktenskapet kraschade och 22 år sedan de skilde sig.

Prins Andrew och Sarah, hertiginnan av York, idag. De bor i samma stora hus och köpte häromåret ett chalet ihop i Verbier.
Andrew och Sarah idag! De bor i samma stora hus på slottet Windsors ägor och köpte häromåret ett chalet i Verbier tillsammans.

– Andrew är den bäste man jag känner. Vi är världens lyckligaste skilda par, säger hon nu.

Annons

– Vi står upp för varandra, slåss för varandra. The Yorks är en enad familj.

Sarah Ferguson, 27 (även kallad Fergie) och prins Andrew, 26. De gifte sig 1986, men separerade efter bara sex år. 
Sarah Ferguson, 27, och prins Andrew, 26. De gifte sig 1986, men separerade efter bara sex år.

Och så kommer frågan: Ska de gifta om sig?

– Det är så många som har frågat mig det! Men vi är så nöjda med hur vi har det just nu. Vi trivs ihop och ger varandra plats. Jag vet att det låter för bra för att vara sant, men det är så det är.

Läs också:

Foto: TT, Ibl, Stella Pictures

Annons