Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fergie säger sin mening om exmaken Andrew som pekats ut i sexhärva

07 jan, 2015, 09:45 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
fergie-ste

Nu har Sarah Ferguson talat ut i media efter uppståndelsen kring exmaken prins Andrew. Vad hon säger förvånar kanske inte…

Sarah “Fergie” Ferguson står bakom sin exman. Han anklagas för att ha haft sexuell relation med en flicka som var 17 år när umgänget inleddes 1999. Kontakterna ska ha pågått i tre år och anklagelserna mot prinsen kom i samband med att hans vän, affärsmannen Jeffrey Epstein, ställts inför rätta i en domstol i Florida misstänkt för sexuella övergrepp.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
andrew-sarah-ferguson-ste

Så här såg det ut när paret gifte sig.

Sarah och Andrew gick skilda vägar 1992 och lämnade in skilsmässopapper fyra år senare. Hon fick behålla titeln hertiginnan av York och exmakarna har hela tiden haft en mycket vänskaplig relation. De har tidvis bott tillsammans på Sandringham.

Annons

– Familjen York är en sammansvetsad familj. Vi har alltid varit tajta, säger hon i en första kommentar enligt The Telegraph.

 

andrew-sarah-barn-ste

En bild från förr – med Sarah, Andrew och parets bägge döttrar, Eugenie och Beatrice – också då på skidsemester i alperna.

Andrew och “Fergie” var på gemensam semester med barnen Beatrice och Eugenie i Verbier när anklagelserna mot prinsen blev offentliga. Efter två dagar av intensiv mediebevakning tvingades Andrew resa hem till London för ett krismöte med hovets rådgivare. Sarah Ferguson, döttrarna och deras vän Cressida Bonas stannade däremot kvar i det schweiziska skidparadiset, och till slut fick brittisk press en kommentar från hertiginnan som bedyrar sin exmakes oskuld.

Annons

– Han är den bästa mannen. Det finaste ögonblicket i mitt liv var när vi gifte oss 1986. Han är en fantastisk man, den bästa i hela världen, säger hon.

Enligt brittisk media har hovet och prins Andrew beslutat att inte vidta några åtgärder mot den kvinna som hävdar att hon och prinsen haft sexuellt umgänge. Den nya strategin är att inte kommentera fallet ytterligare, skriver The Mirror.

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures

Annons