Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fergies film tippas bli en Oscarsvinnare

07 sep, 2009, 15:45 
Agneta Nisbeth
Hertiginnan av York, Sarah Ferguson med en Oscarsstatyett i handen? Ja det kan faktiskt bli verklighet…
Annons

I mars i år hade filmen ”Young Victoria” premiär och bakom filmen står ingen mindre än hertiginnan av York, Sarah “Fergie” Ferguson. Nu tippas den som en Oscarsfavorit. Akademien älskar filmer om brittiska kungligheter, skriver brittiska Hello Magazine. Filmen ”The Queen” fick 2006 flera Oscarsnomineringar. Så förhoppningarna för Fergie är stora.

– Att vinna en Oscar… hur coolt skulle inte det vara, sa hon nyligen i en intervju.

Dottern prinsessan Beatrice har en filmroll

Ursprungsidén är Fergies egen, hon ville berätta historien om drottning Victoria och hennes romans med prins Albert. Och med hjälp av producenterna Graham King och Martin Scorsese blev det tillslut en film med Emily Blunt och Rupert Friend i huvudrollerna. Även prinsessan Beatrice har en liten roll i filmen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hertiginnan får hålla sig till tåls till sjunde mars 2010, då den 82:a Oscarsgalan går av stapeln. Men frågan är om hon inte redan börjat fila på ett Oscarsvinnartal …

Av Anna Frödell

Foto: Stella Pictures

Annons