Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fergies fina uppmaning till de svenska kungligheterna: Lär era barn ödmjukhet

19 sep, 2016, 14:00 
AvJohanna Lejon
Nu ger hertiginnan Sarah Ferguson råd till kronprinsessan Victoria - från en mor till en annan.
Annons
Fergie

Hertiginnan Sarah Ferguson, som själv är tvåbarnsmamma, råder svenska kungahuset att lära sina barn ödmjukhet så fort som möjligt . I praktiken innebär det att den skandalomsusade exprinsessan tipsar bland annat kronprinsessan Victoria hur hon ska uppfostra lillsessan Estelle och babyprinsen Oscar, vilket ju i ärlighetens namn känns en smula överflödigt.
Nu sa ju inte “Fergie” det helt apropå, utan gav det som svar då GT frågade om hon hade något råd till svenska kungligheter hur de skulle lära sina barn hantera offentligheten. Hertiginnan var som vi tidigare berättat på besök i Göteborg förra veckan för att delta i en välgörenhetsgala för utrotningshotade elefanter.

Beträffande sitt råd om ödmjukhet sa Sarah att hon inte gillar att säga åt folk vad de ska göra, men att hon blir glad om råden hjälper. Hon berättade att hon strävat efter att döttrarna, Beatrice, 28, och Eugenie, 26, att leva i ödmjukhet.

Annons

– De föddes in i kungahuset och jag uppfostrade dem att det är ett stort jobb att växa upp berömd. Det kommer mycket fördelar, men också mycket ansvar, betonade hon. Man måste lära sig balansen.

Med så kloka föräldrar som de svenska kungabarnen har så finns nog alla möjligheter att de lär sig visa ödmjukhet helt naturligt. Lilla Estelle visar redan alla tecken på att vara mån om andra, som när hon vid kusin Nicolas dop förra hösten rusade i väg för att hämta nappen till honom.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Kristina Svedell.

Foto: Tommy Holl.

Annons