Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Fergies hjärtskärande ord om prinsessan Diana – avslöjar djupa relationen

02 jul, 2024, 06:00 
Vendela Lönnqvist
KEVIN LAMARQUE
Den 1 juni skulle prinsessan Diana fyllt 63 år. Nu hyllas hon av Sarah Ferguson.
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Den 31 augusti 1997 inträffade något som skulle sätta hela monarkin ur spel i Storbritannien.

Fergie hyllar Dianas födelsedag

Den älskade prinsessan Diana avled i en bilolycka i Paris. Hon blev 36 år gammal.

Den 1 juni skulle hon ha fyllt 63 år, något vännen Sarah ”Fergie” Ferguson hyllar på Instagram.

Bilden föreställer de unga vännerna på balkongen vid Buckingham Palace den 15 september 1990.

"Grattis på födelsedagen till min kära vän, Diana. Du var en pelare av ljus och kärlek. Och vilket arv du har lämnat efter dig. Jag kommer för alltid att minnas vårt skratt och den underbara, snälla ande jag fann i dig. Jag är säker på att du alltid vakar över oss. Vila i frid, min vän”, skrev Fergie till bilden.

Annons

Så blev Fergie och Diana vänner

Vänskapen mellan de båda vännerna är unik av sitt slag. De blev svägerskor genom deras respektive äktenskap med dåvarande prins Charles och prins Andrew.

Men vänskapen sträckte sig längre tillbaka än så. Faktum är att de blev vänner redan i unga tonåren, då Diana var 14 år och Fergie 15. Och det var faktiskt Diana som introducerade Fergie för prins Andrew.

– Jag sa till henne, 'Åh, Andrew är verkligen snygg’. Och hon sa, ’Duh, Fergs!’. Diana och jag hade båda våra egna psykiska problem, och hon och jag brukade prata. Hon sa ’Fergie, kom ihåg en sak: När du är högst upp på piedestalen är det så lätt att ramla av. Och du är längst ner. Du klättrar bara upp’.

Sönernas hyllning till prinsessan Diana

2021 skulle Diana ha fyllt 60 år. Då passade hennes söner, prins William och prins Harry, på att hylla henne genom att avtäcka en ny staty av deras mor. Hyllningen speglar hennes arbete för att stödja barn runt om i världen.

– I dag, på vad som skulle ha varit vår mammas 60-årsdag, minns vi hennes kärlek, styrka och karaktär, egenskaper som gjorde henne till en kraft för det goda runt om i världen, som förändrade otaliga liv till det bättre, sa bröderna i ett gemensamt uttalande och fortsatte:

– Varje dag önskar vi att hon fortfarande var med oss, och vår förhoppning är att denna staty för alltid ska ses som en symbol för hennes liv och hennes arv."

Annons