Fergies utbrott: "Sluta mobba oss"

Fergies utbrott: "Sluta mobba oss"

Prins Andrew och ex-frun Fergie ryter ifrån.
Sarah "Fergie" Ferguson och prins Andrew.

Hertigen och hertiginnan av York tar döttrarna i försvar.

Nu ryter prins Andrew och ex-frun Sarah “Fergie” Ferguson ifrån. De anser nämligen att media fokuserar mer på skvaller om döttrarna Beatrice och Eugenie än på deras arbete. Under några månader har brittisk media rapporterat om en påstådd konflikt mellan prins Charles och prins Andrew som ska ha sitt ursprung i att den senare vill att Beatrice och Eugenie ska få fler kungliga uppdrag. Det dementerar nu Andrew i ett pressmeddelande från hovet.

“För att förtydliga: Det är falsarier att jag har förslagit att prinsessornas framtida makar ska ha titlar. Det finns ingen som helst sanning i påståendet att det ska finnas en spricka mellan mig och prinsen av Wales över att mina döttrars delaktighet i kungafamiljens arbete och all fortsatt spekulation är meningslös” skriver han bland annat.

Skriverierna har även gjort hertiginnan av York illa berörd. För några dagar sedan ilsknade hon till ordentligt när och bad närgångna fotografer att backa med orden: “sluta mobba familjen York”. Istället vill hon lyfta fram prinsessornas arbete med välgörenhetsorganisationen Teenage Cancer Trust som hjälper unga cancerpatienter.

Om skriverierna avtar efter Andrews pressmeddelande återstår att se. Men de unga prinsessorna hamnar ofta i mediernas blickfång ändå. Häromveckan kom till exempel uppgifterna att prinsessan Beatrice skurit popstjärnan Ed Sheeran med svärd när hon låtsades adla sångaren James Blunt.

Hertiginnan av York med döttrarna Beatrice och Eugenie.

Hertiginnan av York med döttrarna Beatrice och Eugenie.

Foto: Stella Pictures.