Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Festligheterna för kronprinsparet har börjat

25 aug, 2011, 16:05 
Agneta Nisbeth
Annons

Nu är det igång. Firandet av det norska kronprinsparets 10:de bröllopsdag har precis startat, och kronprinsessan Victoria spelade huvudrollen under gudstjänstens början!

Annons

I vackert vitt, precis som för tio år sedan, kom kronprinsessan Mette-Marit hand i hand med hela sin familj, till samma kyrka som paret till slut sa ja till varandra.

Celebra gäster medverkar i denna gudstjänst som är startskottet för eftermiddagens firanden, och självklart var kronprinsessparet från Sverige där, kronprinsessan Victoria lika strålande som alltid i en småprickig klänning. Och hon satt inte bara kvar i bänkraderna, vår kronprinsessa hade tilldelats det fina uppdraget att inleda bibelläsningen med Frans av Assisis bön, presenterad av lillprinsessan Ingrid Alexandra.

Annons

Frederik och Mary uteblev

Däremot lämnade kronprinsparet Frederik och Mary återbud – de har fullt upp med en representationsresa genom Danmark. Senare i eftermiddag kommer det bjudas på tal och musik på Universitetsplassen och senare i kväll är de närmsta gästerna bjudna till slottet på en privat middag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Här ser vi kronprinsparet och några av gästerna på väg till festgudstjänsten i Oslo domkyrka.

Av Margareta Heed
Foto: Stella pictures

Läs även:

Annons