Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Festligheterna har börjat på allvar – och äntligen var alla på plats...

16 jun, 2010, 20:27 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria
madeleine_carlphilip
Äntligen var prinsessan Madeleine på plats, här med prins Carl Philip.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling var självklart på mycket gott humör.
Ostindiefararen Götheborg.
Annons

Nu är kärlekfesten igång!

I vanliga fall partajar kungligheterna i dagarna tre – kronprinsessan Victoria och Daniel Westling firar man i fyra.

Ikväll kalasade det blivande brudparet tillsammans med Sveriges landshövdingar på Ostindiefararen Götheborg.

Strax efter klockan 18 ikväll rivstartade Victoria och Daniels bröllopsfirande. Och man sparade inte på krutet under festkvällen. Tvärtom! Då Sveriges blivande kronprinsessbrudpar ska hyllas är bara det bästa gott nog…

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hela kungafamiljen äntligen samlade

De förälskade tu anlände med ett stort leende på läpparna tillsammans med kungaparet, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine (som ikväll gjorde sitt första offentliga framträdande efter uppbrottet från Jonas Bergström). Sida vid sida gjorde de entré på den ståtliga ostindiefararen Götheborg, kungligheterna kom först, därefter följde de drygt 170 andra gästerna.

Ett så lyckligt kronprinsesspar.
Ett så lyckligt kronprinsesspar.

Bjudning på 25 landskapsrätter

Kvällssolen sken på de glada gästerna, de flesta av dem hade ju sett fram emot festen i veckor, då de under kvällen, en efter en, bordade det gamla fartyget. Det var ju, som bekant, Sveriges länsstyrelser och Stiftelsen Svenska Ostindiska Companiet (SOIC) som stod bakom den flådiga uppvaktningen med buffémiddag och underhållning. Och nog dukades det upp en buffé som hette duga.

Annons

– Vi kommer att servera en meny bestående av cirka 25 landskapsrätter, berättar Leif Mannerström, krögaren som står bakom maten.

Skånsk spädgrissida med Kiviksäpplen, Tjäderanrättning med goliatmusseron och Rökt aborrfilé med gröna spritärtor, var några av de många läckerheter som stod på menyn.

Ostindiefararen Götheborg.
Ostindiefararen Götheborg.

Glad och avslappnad stämning

Men festligheterna på Götheborg under onsdagskvällen bjöd inte bara på en matfest utan dess like. Det blev också underhållning i världsklass. Från Göteborgsoperan kom sångerskorna Katarina Karnéus och Gunilla Backman. Komikern Claes Eriksson stod för humorn och musikern Stefan Andersson spelade historiska låtar om skeppet. Dessutom medverkade också ett antal musiker från Göteborgssymfonikerna. Alla, både de firade, festarrangörerna och gästerna, verkade vara mer än nöjda med inledningen av den stora bröllopsfesten. Stämningen var avslappnad och glad. Gästerna rörde sig fritt på fartyget, främst uppe på kanondäck, och alla, både de 21 landshövdingarna och deras tre representanter från vardera län (allt ifrån rap-artister till hockeyproffs och kulturarbetare) fick tillfälle att mingla med Victoria och Daniel.

Annons
Drottning Silvia i gul jacka tillsammans med Victoria, Daniel, Carl Philip och Madeleine.
Drottning Silvia i gul jacka tillsammans med Victoria, Daniel, Carl Philip och Madeleine.

Öppningstalet till kronprinsessparet

– Det är många som vill gratulera brudparet inför det stundande bröllopet och vi är glada över att ha kunnat skapa ett tillfälle där representanter från det svenska folket får möjlighet att framföra sina gratulationer, säger Rikard Thornander, vd på Svenska Ostindiska Companiet, företaget bakom Ostindiefararen Götheborg.

I sitt öppningstal passade han dessutom på att önska kronprinsessparet ett stort lycka till i framtiden.

Annons

Strax innan midnatt är det tänkt att firandet ska avrundas. Och tur är väl det. Imorgon, torsdag, väntar nya festligheter.

Kung Carl Gustaf såg fram emot kvällen tillsammans med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
Kung Carl Gustaf såg fram emot kvällen tillsammans med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

[smooth=id: 299; width:430; height:850; timed:false; arrows:true; carousel:true; links:true; info:true; align:center; frames:true; open:true; text:Alla bilder;]

Annons