Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Filmen på huset för 59 miljoner – förvirrar Victorias och Daniels vänner

01 mar, 2022, 11:00 
Jacob Johannesson
Victoria och Daniel.

Här är filmen på jättevillan som förvirrar Victoria och Daniels vänner.

Annons
Stora gåtan om Villa Loviseberg – sålt för 59 miljoner till statenBrand logo
Stora gåtan om Villa Loviseberg – sålt för 59 miljoner till staten

Se filmen på den mystiska villan här!

Villa Loviseberg är en anrik sekelskiftesvilla i schweizerstil, med utsikt över Edsviken och Ulriksdals slott i Solna kommun. Under de senaste 40 åren har villan varit hem till kungaparets vänner Hans Eric ”Jeje” Brodin och Eva Benita ”Putzi” Brodin.

De har vid tidigare tillfällen försökt sälja villan och när huset var ute till försäljning igen slog Statens fastighetsverk (SFV) till och erbjöd priset paret begärde. Myndigheten betalade 59 miljoner kronor och det har därefter spekulerats kraftfull vad villan ska användas till.

Mystiska villan förvirrar Victorias barndomskompis

Enligt SVF är planen att villa Loviseberg kommer att användas som evakueringsbostad, men det finns inget besked om vem som kommer att bo i huset framöver.

– Huset kommer troligtvis stå tomt hela 2022. Det är tidigast aktuellt som evakueringsbostad 2023, säger Peter Wallin, fastighetsdirektör på SFV till Expressen och fortsätter.

Annons

– Det finns inga beslut om vem som ska nyttja huset.

Villan ligger på statens mark som disponeras av kungen, men administreras av Statens fastighetsverk. Det hör inte till vanligheterna att staten köper en villa för 56 miljoner på 394 kvadratmeter. Köpet var även tvunget att godkännas av regeringen.

Statens mystiska köp har fått stor uppmärksamhet, mycket beroende på den knappa information som finns men även att fastigheten enbart ligger 3,5 kilometer ifrån Haga slott där Victoria och Daniel bor.

Hans Eric ”Jeje” Brodin och Eva Benita ”Putzi” Brodin köpte villan för 640 000 år 1978. Deras dotter Andrea Brodin och kronprinsessan Victoria är nära vänner och var under uppväxten klasskompisar. Även Andrea måste förvirras över vad hennes barndomshem ska användas till i framtiden!

Se filmen på den mystiska villan ovan!

Annons