Filmen visar: Prins Harrys panik – skakade av skräck

prins Harry

Nu talar prins Harry ut om hur det verkligen var för honom att skapa Invictus games, hur nervös han var att tala inför folk och...

I veckan kom prins Harry till Guildhall i London för att fira femårsdagen av sitt eget sportevent Invictus Games. Meghan hade valt att stanna hemma med Archie, men så hade hertiginnan av Sussex också nyligen besökt New York helt på egen hand och utan sonen. Så hon behövde väl mer egentid med sin lille pojke.

Meghan

Prins Harry lade också ut en ny film på parets Instagramsida där han, mycket öppenhjärtigt, delar med sig av sina erfarenheter kring att starta Invictus Games som är ett årligt sportevent där sårade soldater tävlar i olika grenar.

Påfrestande för honom

I filmen, som ni själva kan se här nedan, ser vi en en mycket avslappnad prins som leende berättar om sina vedermödor i samband med att starta upp sin välgörenhetsorganisation. För precis när han startat Invictus Games så höll han också ett tal inför publiken och det var tydligen ganska så påfrestande för honom.

prins Harry

–Just den kvällen när jag klev upp på podiet för att hålla tal blickade jag ut i publiken, jag kunde se deras ansikten och de börja hurra fram mig. Då blev jag så nervös att jag skakade.

Han berättar vidare i filmen:

–Jag visste att vi var lite sena så jag snabbade på allt, det var nog det värsta tal jag hållit någonsin, säger Harry med ett skratt.

prins Harry

Harry delar också med sig av ett ögonblick från en tävling i rullstolsbasket år 2014 då han såg en flicka som ville heja på sin pappa på plan men inte kunde på grund av att hon inte såg ordentligt, liten som hon var.

Han lyfte upp barnet på sina axlar

–Jag såg att hon grät för hon inte kunde se sin pappa tävla, så jag böjde mig ner och plockade upp henne på mina axlar. Det blev en underbar och oförglömlig upplevelse. För första gången kunde jag med egna ögon se hur viktigt det var för en familjemedlem att se sin far eller mor som “vanligt” inte bara som handikappad, berättar prins Harry.

Invictus Games 2020 kommer att hållas i Haag i Nederländerna.

Foto: TT

Ni kan själva se filmen med prins Harry här nedan:

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)