Filmklipp! Se kungens fina möte med cancersjuka Akram, 7

Under torsdagen fick kungen den stora äran att ta emot Akram, 7, och hans familj på slottet. Akram lider av leukemi och fick via stiftelsen Min Stora Dag möjligheten att besöka slottet.

Strax efter att kungen hållit högtidliga audienser för ambassadörerna från Paraguay, Mozambique, Bulgarien och Nepal, var det dags för nästa finbesök. Han välkomnade sjuårige Akram och hans familj till Kungliga slottet.

Kungen tog emot Akram och hans familj på slottet.

Akram som drabbats av blodcancern leukemi, fick möjligheten att hälsa på kungen via stiftelsen Min Stora Dag, som prinsessan Madeleine är beskyddare för. Organisationen samarbetar med barnkliniker över hela Sverige och gör det möjligt för sjuka barn att få vara med om något utöver det vanliga.

– Man har insett att det behövs mer än medicin och behandlingar, så vi har därför kontakt med sjukhusen för att hjälpa barn att få uppleva speciella händelser som de kan minnas, berättar Louise Borlind, kommunikationsansvarig på Min Stora Dag.

I samband med Akrams operation så drömde han om att han hade träffat kungen. Och efter den drömmen var det många frågor som dök upp i hans huvud. Finns kungen på riktigt? Vad gör han om dagarna och vad äter en kung till frukost?

Tack vare Min Stora Dag, gick hans önskan om att få träffa kungen och få svar på alla sina frågor gick i uppfyllelse.

Kungen tog emot Akram och hans familj på slottet.

Arkam fick skaka hand och prata med kungen i Lovisa Ulrikas matsal. Han fick dessutom se ceremonin med hästar, musikkårer och paraderande grenadjärer. Tänk vilken spännande dag!

Kungen tog emot Akram och hans familj på slottet.

Se kungens fina möte med Akram i filmklippet nedan!

Läs mer: Läs kungens fina tal för världens barn

Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset.se