Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Fina bandet mellan Christina och Victoria på kungens middag

12 nov, 2019, 23:07 
Prinsessan Christina och kronprinsessan Victoria på kungamiddag.
Victorias faster prinsessan Christina, 76, var supersnygg i sina gnistrande paljettblommor. Och hennes val griper tag.
Annons

Med prinsessan Christina kunde vi räkna in prinsessa nummer tre vid kvällens kungliga representationsmiddag och att hon var med blev lite som rosen på tårtan!

Yngsta Hagasessan, 76, var slående snygg i sin violetta pärlbroderade klänning. Men det fanns också en annan sak som stod ut: det gnistrande briljantdiademet som Christina bar i håret.

Prinsessan Christina fru Magnuson på kungamiddag.

Ett smyckesval som skapade ett särskilt band mellan henne och kronprinsessan Victoria.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria

I kväll bar de nämligen var sitt av de två knappdiademen som finns i kungafamiljens ägo. Och vi talar inte om vilka knappar som helst.

Annons

För 200 år sedan satt de i Karl XIV Johans rock!

Victoria hade den stora knapptiaran och Christina den lilla. Och historien om hur den kom till är för alltid förknippad med ett mycket speciellt ungdomsminne.

Det var 1959, det år då prinsessan Chrsitina fyllde 16, och kung Olav var på ingång från Norge på statsbesök. Det betydde full uppställning av de kungliga damerna och de diadem som fanns räckte inte till. Så prinsessan Sibylla plockade fram briljantknapparna, och så kom denna symboltunga tiara till.

Prinsessan Christina och Tord Magnuson.
Christina med sin Tord.

Det stora knappdiademet som Victoria bar i kväll skapades så sent som på 1970-talet. Då monterades de sex knapparna som fanns kvar på en stomme och så plussade hovjuveleraren på med tre rader briljanter.

Det är alltså knappar från den förste Bernadottekungen rock som prinsessan Christina och kronprinsessan Victoria bar i håret…

Foto: Karin Törnblom/TT, Fredrik Sandberg/TT.

Annons