Fina beviset: Victoria och Frederiks ovanligt starka relation

Under 12 timmar har vi fått se det gång på gång. Hur nära kronprinsessan Victoria står sin syssling Frederik. Och galakvällen i Köpenhamn var inget undantag!

Just nu dinerar Victoria och Daniel med Mary och Frederik och de 95 andra gästerna hemma hos Sveriges ambassadör Fredrik Jörgensen och hans fru Marianne i det vackra vita residenset vid Sankt Annæ Plads.

Kronprinsessan Victoria i en guldmönstrad klänning från danska By Malene Birger.

Kronprinsessan Victoria i en guldmönstrad klänning från danska By Malene Birger.

Stora snackisen på kvällens middag

Gästerna fick göra entré på en dyblöt röd matta, efter kvällens hagelstorm, och ett av kvällens hetaste samtalsämnen är förstås det galna vädret!

Hovet anländer till middagen på svenska ambassadens residens.

Hovet anländer till middagen på svenska ambassadens residens.

Men nu sitter de till bords i Stora Pianosalongen, Hörnsalongen och Mellansalongen, till ackompanjemang av en pianist. Det är dukat vid runda bord och alla festar de alla loss på vaktelägg från Lammhult, isterbandsstubbe på dovhjort från Sollidens slott, småländskt rådjur med rödbetor och lavendel, och som dessert strutar med lingongrädde, samt björnbär! En härligt originell meny måste man väl säga ändå?

– Det är kanonstämning härinne, säger en av gästerna.

– Och båda de kungliga paren verkar trivas kolossalt mycket!

Ambassadörsparet Fredrik och Marianne Jörgensen med kronprinsessan Victoria och prins Daniel och kronprins Frederik och kronprinsessan Mary vid middagen i Köpenhamn.

Ambassadörsparet Fredrik och Marianne Jörgensen med sina hedersgäster.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid middagen i Köpenhamn.

95 gäster betyder också 95 händer att skaka.

Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mary har matchat ihop sig totalt i kväll och kör på guld båda två: Mary i tunnaste tyll och Victoria i danskdesignat siden från By Malene Birger med guldiga brokadblommor – toppat med maffiga puffärmar, modell jättestora. Prins Daniel fyrade av dagens gladaste leende och kronprins Frederik, ja han ser bara ut att trivas i största allmänhet.

Kronprinsessan Victoria i svinrygg, här med kronprinsessan Mary.

Victoria hade en timme och en kvart på sig att få håret fixat. Det blev en svinrygg.

Samtidigt är detta finalen på en lång och intensiv dag som började på Amalienborgs Slot redan tidigt i morse. Vid det här laget har Victoria och Daniel umgåtts med Mary och Frederik i tolv timmar. Och att se dem så här tillsammans blir på något sätt en illustration av kronprinsessan Victorias ord tidigare i dag:

– Sverige och Danmark är inte bara grannar, vi är en familj!

Victoria och Frederik – mer än bara sysslingar

Under dessa tolv timmar har Victoria och Frederik dessutom bevisat att de är mer än “bara” sysslingar. Deras band är tydligt och starkt, ett band som nu även är starkt sammankopplat med Mary och Daniel. Den här kungliga kvartetten har verkligen en ovanlig relation, de är samspelta, respekterar varandra och stöttar varandra. En fröjd att se på nära håll!

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: