Fint dop i helgen med kunglig glans

bourbon-parma-ibl

Det var ett fint dop i helgen i Piacenza när prins Carlos av Bourbon-Parma och  hans fru Annemarie  döpte yngsta dottern, sex månader gamla Cecilia

Närmaste släkten var förstås på plats i Italien när prins Carlos av Bourbon-Parma, 44, och hans fru Annemarie, 32, döpte yngsta dottern, sex månader gamla Cecilia, i Piacenzas katedral. Cecilia bar den fint broderade ”släkthättan” som ättens småttingar döps i, och som förstås även storasyster Luisa, 3, bar på sitt dop.

dop-parma-ste

Här ser vi alla på väg ut ur kyrkan i Piacenza efter dopet.

Cecilias gudmor, exdrottning Beatrix av Holland, är alltså syster till prins Carlos mamma, prinsessan Irene av Holland,74, och eskorteras till kyrkan av Irenes äldsta dotter, prinsessan Margarita av Bourbon-Parma, 41. Prins Carlos och Annemarie har varit gifta i tre år, och kunnat välkomna två barn under den här tiden, så att kalla dem barnkära är en underdrift. Carlos har också en son, 17-årige Carlos Hugo, med Gitte Klynstra.

beatrix-ibl

Prinsessan Margarita av Bourbon-Parma och prinsessan Beatrix av Nederländerna.

Biskop Gianni Ambrosio,70, förrättade dopet, och gav Cecilia hennes namnflora: Cecilia, som en hyllning till mamma Annemarie som också heter Cecilia, Maria för att hedra gudmor nummer två, prinsessan Maria Cecilia, Johanna för att ära gudfar Johan Gualthérie van Weezel, och så Beatrix då som en hyllning till gudmor nummer ett, exdrottning Beatrix av Holland.

parma-dop-ste

Prins Carlos pappa var prins Carlos Hugo av Parma-Piazenca-Bourbon som dog i cancer för tre år sedan, 80 år gammal. Denne är med andra ord släktnamnets upphov. Fler dopgäster: Prins Carlos yngsta syster, prinsessan Maria Carolina, 39, och hennes man Albert Brenninkmeijer, 39, som väntar sitt första barn i vår.

albert-maria-ao

Prinsessan Carolina of Bourbon-Parma och Albert Brenninkmeijer.

Hon jobbar för FN i Geneve, hans familj äger jätteklädkedjan – och numera även bankföretaget – C&A, arg konkurrent till H&M. Och så Carlos bror prins Jaime,41, och hustrun Viktoria,31, som blev föräldrar till lilla Zita nu den 21 februari. Prins Jaime och prinsessan Margarita är förresten tvillingar om ni undrar och reagerar över deras gemensamma ålder, 41 år.

cecilia-ao

Nydöpt liten flicka – Cecilia ses klädd i sin fina broderade släkthätta.

beatrix-ao

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL Bildbyrå och All Over press