Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fira in julen på Drottningholm med ny unik utställning

11 nov, 2016, 10:57 
AvJohanna Lejon
Nu räknar vi ner till jul. Hovet likaså. I går presenterade man en ny, unik, julutställning. Var? Hos kungaparet på Drottningholms slott.
Annons
41

Det är givetvis inte i det privata hemmet som utställningen på Drottninholm kommer att ske. Men den har kunglig anknytning ändå.

Mellan andra och tredje advent bjuder kungahuset in till en doft- och färgsprakande upplevelse i julens tecken. Utställningen ‘Barock Blomsterjul’ är en blomsterfest skapad av hovflorist Claes Carlsson i Drottningholms slotts främsta barockmiljö.

Blommor1

Utställningen visas perioden 2–11 december dagligen kl. 11.00–17.00 och arrangeras i slottets magnifika trapphus och intilliggande drabantsalar. Trapphuset räknas till Nicodemus Tessin d.ä.:s mäktigaste arkitektoniska skapelse med en utsmyckning typisk för barockens tid.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Blommor4

“Hovflorist Claes Carlsson har skapat många oförglömliga blomsterdekorationer till kungliga bröllop och dop. På Drottningholms slott skapar han en sprakande blomsterfest i julens tecken. Tillsammans med dekor från Drottningholms slottsteater och en dramatisk ljussättning visas stämningsfulla arrangemang och scenerier i den barocka erans bildvärld”, skriver Kungahuset på sin sajt.

Blommor2

Av: Johanna Lejon.

Foto: #Kaffegruppen/Kungahuset, Ibl.

Annons