Firandet i gång! Kungens och Silvias mysiga start på födelsedagen

23 dec, 2022, 15:24 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Nu börjar födelsedagsfirandet för drottning Silvia!

Annons
7 saker du inte visste om drottning Silvia
7 saker du inte visste om drottning Silvia

I dag är ingen vanlig dag, det är dagen före dopparedagen och drottning Silvias födelsedag! I dag blir hon 79 år och det ska förstås firas i kväll med hela familjen samlad på Drottningholms slott.

Men födelsedagsfirandet har dragit i gång redan nu! Kungen och Silvia närvarar nämligen vid konserten i slottskyrkan som började vid fyra på eftermiddagen.

Familjen samlas på Silvias födelsedag

Prinsessan Madeleine och Chris med barnen har tagit sig hem till Sverige från Miami för att fira Silvia i dag och julafton med kungaparet i morgon. I kväll gör även kronprinsessfamiljen och prinsfamiljen dem sällskap, men under morgondagen beger dig sig till sina respektive svärföräldrar.

Recept.se Nyhetsbrev

Ja Victoria, Daniel, Estelle och Oscar kommer att fira jul uppe i Ockelbo med Ewa och Olle Westling, medan Carl Philip och Sofia med sina tre småprinsar Alexander, Gabriel och Julian kommer åka till Marie och Erik Hellqvist.

Annons

Det blir därför ett mindre julfirande för Madeleines och familjen med kungen och Silvia. Därför ser de alla troligtvis fram emot en kväll ihop!

Kunglig födelsedagsmiddag på Drottningholms slott

Redan nu har leveranserna inför kvällen börjat rulla in till slottet – bland annat har klänningar och påsar med diverse saker till kvällens middag levererats.

Kungen bjuder varje år in till supé på slottet i samband med sin älskade Silvias födelsedag, men varje år hålls middagen i ett nytt rum.

Leverans till slottet inför kvällens födelsedagsmiddag! Foto: Ola Axman / Svensk Dam

Men innan kvällens stora firande är kungen och Silvia alltså nu i slottskyrkan för att se konserten av slottsteatern, vilket sker varje år på drottningens födelsedag. I år blir det stycken av Telemann och Bach, och programmet pågår i ungefär 45 minuter.

Annons

Vid ingången står Säpo och vaktar, i kyrkan är sången är i gång och kylan har slagit till efter att solen vackert låg över Drottningholm tidigare under dagen.

Drottningholms slottskyrka i dag den 23 december. Foto: Ola Axman

17.10. Konserten är slut! Enligt flera gäster tog Silvia plats på läktaren iklädd en röd tjusig klänning, med kungen vid sin sida. Men nu blir det att svira om till en ny blåsa, för nu är det inte långt kvar till det storslagna firandet inne på slottet.

Foto: TT, Ola Axman

Annons