Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Fler kungliga gäster till kungens fest

27 apr, 2016, 10:49 
Agneta Nisbeth
Det blir rejält blåblodigt på kungens fest! Här är de senaste att tacka ja till det stora 70-årskalaset.
Annons

Enligt spanska Hola har kung Juan Carlos och drottning Sofía av Spanien tackat ja till kungens stora 70-årsparty i helgen. Tidningen skriver att kungaparet, som är pensionerade sedan tronskiftet år 2014, kommer att vara med under firandet på Valborgsmässoafton men att det inte är säkert om de kommer vara med under alla programpunkter.

Juan-Carlos-Sofia-ste1

Drottning Sofia och drottning Silvia står varandra mycket nära och hon har varit en självskriven gäst på många av kungaparets fester. Men att Juan Carlos tackat ja till kungens stora party är mycket oväntat. Han lämnar mycket sällan Spanien för officiella åtaganden utomlands och nästan aldrig för mer privata evenemang. När kronprinsessan och prins Daniel gifte sig i juni 2010 fick drottning Sofia exempelvis resa till Sverige på egen hand.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Silvia-Sofia-Ste1
Drottning Silvia och drottning Sofìa är mycket goda vänner. Här är de tillsammans under Barnkonventionens 20-årsjubileum i Berwaldhallen.
Silvia-Sofia-Ste2

Sedan tronskiftet 2014 lever Juan Carlos och Sofìa mer eller mindre separata liv, men när kung Carl Gustaf nu markerar en viktig födelsedag väljer de alltså att resa till Sverige tillsammans. Andra europeiska kungligheter som väntas anlända till Stockholm i helgen är danska drottningen Margrethe, kronprins Frederik och kronprinsessan Mary, samt det belgiska kungaparet Philippe och Mathilde.

Som vi tidigare berättat har flera medlemmar ur den norska kungafamiljen tackat ja till inbjudan, men under tisdagen kom uppgifter att familjen eventuellt skulle utebli från festligheterna på grund av medieuppgifter om terrorhot mot Sverige.

Annons