Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Flera nordiska kungligheter närvarar vid drottning Fabiolas begravning

10 dec, 2014, 13:01 
Agneta Nisbeth
Annons
mathilde-philippe-ste-1

Det blir svensk närvaro vid begravningen av drottning Fabiola av Belgien.

Kungaparet reser på fredag till Bryssel för att vara med vid ex-drottning Fabiola begravning. Den belgiska kungafamiljen har tagit privat avsked av Fabiola som vilar på lit de parade i slottet i Laeken. Den stora begravningsceremonin sker klockan tio på förmiddagen i Bryssels domkyrka.

kung-carl-gustaf-silvia-ibl

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia åker till till begravningen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Förutom vårt svenska kungapar reser också Norges kung Harald och hans syster prinsessan Astrid, fru Ferner ner till Bryssel, samt drottning Margrethe från Danmark. Både det svenska och norska kungahuset har släktband med det belgiska genom prinsessan Astrid som var sondotter till kung Oscar II. Fabiola var änka efter belgarnas kung Baudouin. Hon avled i fredags i sitt hem på slottet Stuyvenberg.

kungligheterna-belgien-ao

Den belgiska kungafamiljen vid drottningens kista.

Av Liva Sander

Foto: Stella Pictures, IBL och All Over Press

Annons