Flickvännen förkrossad – stöttas efter Ari Behns död

Stödet till flickvännen efter Ari Behns död

Ari Behns flickvän Ebba Rysst Heilmann är förkrossad efter hans bortgång.
Nu stöttas hon i sorgen – av tusentals.

Konstnären och författaren Ari Behns bortgång på juldagen har chockat en hel värld. Beskedet om hans beslut att avsluta sitt liv i förtid har mottagits med bestörtning och förtvivlan och flera internationella medier har skrivit om hans död.

I helgen berättade Ari Behns flickvän, Ebba Rysst Heilmann, för första gången om den stora sorg hon nu känner. I ett inlägg på Instagram tar hon farväl av sin älskade pojkvän.

Bryter tystnaden efter Ari Behns död Instagram-inlägg

”Du sköraste, vackraste, starkaste, komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari. Och jag vet att du är tillsammans med mig i resten av livet och tar hand om och hejar på mig tills vi ses igen. Jag vet att du tog hand om mig ända till slutet. Jag är evigt tacksam för att jag fick vara så nära dig. Evigt tacksam för att du lät mig ta hand om dig och känna ditt hjärta slå varenda natt i alla våra dagar. Nu har ditt hjärta fått ro, men det kommer att dunka i min kropp för alltid. Lyckligtvis visste du allt detta och hur högt jag älskade dig för jag sa det varenda dag. Jag ska göra allt som jag lovade dig att jag skulle göra och som du fick mig att tro att jag kunde. Jag ska skriva så bläcket och ögonen sprutar”, skriver hon i inlägget.

Inlägget har i skrivande stund fått över 1600 kommentarer och över 7500 personer har gillat.

Mängder av hjärt-emojis fyller kommentarsfälten, likaså personer som beklagar sorgen.

Värmande orden till flickvännen om Ari Behn

”Varmaste tankar. Så otänkbart starkt skrivet av dig. Ja, ni hade tur som hade varandra och fick uppleva något så starkt och fint. Det enkla och fina och äkta kärlek. När människor är äkta känns det som att man känner dem, och det river i själen att Ari nu är borta”, skriver en.

”Mina tankar går till dig, det gör ont att veta att du tvingas uppleva att förlora din älskade….”, skriver en annan.

”Så fina ord. Känner med dig. Bra att veta att han hade dig. Skickar tiotusen varma tankar och kramar”, skriver en tredje.

Ari Behn med flickvännen Ebba Rysst Heilmann

Ari Behn tillsammans med flickvännen Ebba Rysst Heilmann på utställningen ”Tre soesken” i Moss 2017.

Var gift med prinsessan Märtha Louise

Ari Behn skilde sig från prinsessan Märtha Louise 2016 och har efter det avslöjat att han led av mental ohälsa. Efter skilsmässan vårdades han bland annat på sjukhus efter att ha drabbats av en panikångestattack.

Förhållandet mellan Ari Behn och Ebba Rysst Heilmann avslöjades under sommaren 2017 av den norska tidningen Se og Hør.