Flickvännen stöttas i sorgen efter Ari Behn

Ari Behns flickvän Ebba Rysst Heilmann anländer till domkyrkan.

Ari Behns flickvän Ebba Rysst Heilmann anlände till Oslo domkyrka med nedböjt huvud. Men hon slipper vara ensam i sorgen – under begravningen är hon omgiven av hundratals sörjande.
Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Slå på ljud

Ari Behns partner Ebba Rysst Heilmann anlände till Oslo domkyrka insvept i en lång svart halsduk och med blicken i marken.

Med bestämda steg, och arm i arm med en kvinna, gick hon mot kyrkan där pojkvännen begravdes.

Ebba Rysst Heilmann har skrivit om sorgen efter Ari Behns bortgång. På Instagram tog hon farväl av pojkvännen och skrev:

”Du sköraste, vackraste, starkaste, komplexa människa. Jag är alltid hos dig, min älskade Ari. Och jag vet att du är tillsammans med mig i resten av livet och tar hand om och hejar på mig tills vi ses igen. Jag vet att du tog hand om mig ända till slutet. Jag är evigt tacksam för att jag fick vara så nära dig. Evigt tacksam för att du lät mig ta hand om dig och känna ditt hjärta slå varenda natt i alla våra dagar. Nu har ditt hjärta fått ro, men det kommer att dunka i min kropp för alltid. Lyckligtvis visste du allt detta och hur högt jag älskade dig för jag sa det varenda dag. Jag ska göra allt som jag lovade dig att jag skulle göra och som du fick mig att tro att jag kunde. Jag ska skriva så bläcket och ögonen sprutar”.

Johan T Lindwall om Ari Behns begravning: "Otroligt gripande"
Slå på ljud
Ebba Rysst Heilmann anländer till domkyrkan.

Ebba Rysst Heilmann anländer till domkyrkan.

Biskopens fina ord

I domkyrkan är hon omgiven av hundratals sörjande.

Så var Ari Behns begravning – Svensk Damtidning på plats i Oslo
Slå på ljud

Oslos biskop Kari Veiteberg säger under ceremonin:

– Döttrar, föräldrar, syskon, partners, familj, och vänner. Alla som är här i kyrkan, och alla som ser på – vi är samlade här för att ta avsked av Ari Behn.

Anton Nilsson

Foto: TT