Nu avslöjas hennes hemliga avsked till Ari

Ari Behn lämnade efter sig flickvännen Ebba Rysst Heilmann. Hon höll ett vackert tal vid hans minnesstund, och norska Se og hör har nu publicerat delar ut det.

På juldagen kom det världsomstörtande beskedet: Ari Behn, norska prinsessan Märtha Louises före detta make, hade tagit sitt liv. Beskedet försatte det norska kungahuset – och hela den norska nationen – i sorg.

Behn föll in i en svår depression efter att ha skilt sig från Märtha Louise 2016. I samband med skilsmässan blev han inlagd på sjukhus med en panikångestattack.

Året därpå, sommaren 2017, rapporterade norska Se og hör om Aris nya kärlek: juristen Ebba Rysst Heilmann, 34.

Talet på Ari Behns minnesstund

Ari Behn med flickvännen Ebba Rysst Heilmann

Ari Behn tillsammans med flickvännen Ebba Rysst Heilmann på utställningen ”Tre soesken” i Moss 2017.

Ebba fanns bland de sörjande när familj och vänner samlades på Theatercaféen efter Aris begravning i Oslo Domkyrka. Där höll hon ett rörande, känslosamt tal, skriver Se og hör. 

– Passionen tog aldrig slut. Vi fyllde på varandras tomrum gång på gång. Jag behövde dig på mitt sätt, du behövde mig på ditt. Vid precis rätt tidpunkt för oss båda, sa Rysst Heilmann.

– Jag var oändligt stolt över att du hade gåvan att se varenda människa i en värld där vi nästan glömmer varandra. Jag är oändligt stolt över att jag fick vara din tjej, och att du aldrig stötte bort mig, även i de tyngsta stunderna.

– Jag är oändligt glad över de vackra dagarna jag fick tillsammans med mig och jag är oändligt tacksam för allt du har lärt mig. Du förblir den mest avgörande och viktiga människan i mitt liv hittills.

“Varit enormt stöttande”

Ari bedyrade vid flera tillfällen hur viktig Ebba var för honom. 2018 var Ari gäst i SVT-programmet Skavlan och berättade där om deras relation.

– Vi har fått ett otroligt bra förhållande i en tid som varit väldigt speciell. Hon har varit enormt stöttande, sa han i programmet.

– Jag har det väldigt fint tillsammans med Ebba, sa han till VG i oktober 2019.

Foto: TT