Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Flickvännens ord: Ari och Märtha Louise kunde bli ett par igen

13 feb, 2021, 18:00 
Ebba Rysst Heilmann, Ari Behn, prinsessan Märtha Louise
Den 25 december 2019 tog Ari Behn sitt liv. Nu berättar Aris flickvän Ebba Rysst Heilmann om hur hon trodde att Ari skulle hitta tillbaka till exfrun, prinsessan Märtha Louise.
Annons
Så var Ari Behns begravning – Svensk Damtidning på plats i OsloBrand logo
Så var Ari Behns begravning – Svensk Damtidning på plats i Oslo

Över ett år har gått sedan Ari Behn valde att avsluta sitt liv. Författaren hade då levt med psykiska och fysiska besvär en längre tid.

Bakom sig lämnade Ari sina tre döttrar och flickvännen Ebba Rysst Heilmann, 36.

Ebba har valt att hålla en låg profil både innan och efter Aris död. Nu väljer hon dock att träda fram. I podcasten "Ari" som släpps av NRK berättar Ebba om relationen.

Ari Behn hörde av sig till Ebba efter separationen

Ari och Ebba gick på samma förskola som barn. I vuxen ålder hade de dock ingen kontakt innan Ari hörde av sig till Ebba 2016.

Ari och prinsessan Märtha Louise hade då nyligen berättat att de skulle skilja sig efter 14 års äktenskap.

När Ebba fick meddelandet från Ari trodde hon först att relationen skulle bli vänskaplig. När de träffades blev det tydligt att det var mer än så.

- Det hände väldigt snabbt. Att båda fick en känsla av att vi måste vara mer tillsammans. Han förstod mig och jag förstod honom också, men vi sa ingenting. Det sa man inte, berättar Ebba i podcasten.

Annons

Ebba: Ari Behn och Märtha Louise kunde hitta tillbaka

Ebba beskriver relationen med värme. Tillsammans flyttade de in på ett hotell. Där skrev paret tillsammans. Dagarna flöt ihop.

Samtidigt hade Ebba rustat sig. Hon utgick ifrån att relationen kanske inte skulle hålla. Ari hade ju faktiskt precis separerat från prinsessan Märtha Louise.

– Jag tänkte ju alltid på det, att det finns en anledning till att man separerar och sen finns det en anledning till att man hittar tillbaks till varandra. Så jag hade tagit det i beräkning, att det kunde ske.

Ebba menar dock att hon skulle accepterat om det inte blev så, även om hon skulle varit "hjärtekrossad".

– Jag var inte rädd för det, för jag tänkte att… Jag är väldigt glad om folk håller ihop. Så jag hade tyckte att det var fint, säger hon i podcasten.

Ebba Rysst Heilmann och Ari Behn
Ebba Rysst Heilmann och Ari Behn var tillsammans i över tre år.

Ari och Ebba hade varit tillsammans i över tre år när Ari tog sitt liv. Författaren pratade ofta om sin flickvän med ömhet.

Annons

– Vi har fått ett otroligt bra förhållande i en tid som varit väldigt speciell. Hon har varit enormt stöttande, sa Ari 2018 när han gästade "Skavlan".

Foto: TT

Annons