Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Följarna reagerar direkt – efter nya bilderna på kungens hästar: ”Smäller av!”

08 dec, 2023, 10:00 

Här dyker kungens hästar upp – och följarna smälter!

Annons

Vi har sett dem vid bröllop, statsbesök och speciella högtider. Kungens hästar bor i Hovstallet på Östermalm i Stockholm, men det är bara vid speciella tillfällen som de visar sina ståtliga mular.

Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!Brand logo
Jättejubel när kungen och Silvia kommer till slottet – lyssna!

Därför kom det som en glad överraskning när de under onsdagen gav sig ut med sina manar, trampade loss i snön och transporterade nya utländska ambassadörer till kungen på slottet.

”Genom snötäckta gator i Gamla stan transporterade i morse Lord, Othello, Congo, Luxor, Favorit, Jago, Hero och Cardinal nya utländska ambassadörer till Kungen på Slottet”, skriver kungahuset på Instagram.

Annons

Följarna reagerar direkt: ”Som en saga!”

Att åsynen av Hovstallets fina hästar är välkommet hos följarna är tydligt. Kommentarsfältet kryllar av personer som vill berömma de fina hästarna och de vackra scener som utspelade sig i centrala Stockholm tidigare i veckan.

”Så fantastiskt sagolikt vackert. Som ur en saga och detta är 2023. Så stolt över vårt kungahus och vackra huvudstad”, skriver en person.

”Som en saga! Vilken upplevelse för ambassadörerna och vilka otroligt fina hästar!”, skriver en annan.

Annons
Kungens hästar
Hästarna syns bara vid speciella tillfällen, som när kungen firade 50 år på tronen.

Madeleine blir granne med hästarna

Hästarna har verkligen en speciell plats i svenska folkets hjärtan. Därför är det så klart också kul att man tre gånger per år får tillfälle att träffa hästarna, när hovet öppnar upp Hovstallet för visningar.

Varje visning har sitt eget tema. Bland annat så hade man 2018 temat ”Kunglig paradutrustning”, ett tema anpassat för barn och unga som bland annat fick se hur hästarna bor och ta del av deras magnifika utrustning på nära håll.

Snart får även hästarna i Hovstallet kungligt sällskap i form av prinsessan Madeleine med familj. De kommer ju som bekant bo grannar med varandra när Florida-familjen flyttar till Sverige.

Foto: TT/Instagram

Annons